kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vatikan 'mucizevi' rahibeyi araştırıyor

YASEMİN TAŞKIN
Vatikan, ölümünden 84 yıl sonra kanserli bir hastayı iyileştirdiği belirtilen Avustralyalı rahibe Mary MacKillop'u azize ilan etmeye hazırlanıyor..
Vatikan, daha önce kutsadığı Avustralyalı rahibe Mary MacKillop'u kanserli bir hastayı iyileştirdiği gerekçesi ile azize ilan etmeye hazırlanıyor. 1993'te iki haftalık ömür biçilen kanserli bir hastayı mucizeyle iyileştirdiği öne sürülen MacKillop için Vatikan azizlik sınavını başlattı bile. Aziz ilan edilmeden önce oluşturulan kurulda, rahibenin iyileştirdiği öne sürülen şahıs ya da şahıslar dinlenecek.

KUMAŞ VE RESİMLİ 'MUCİZE'
Adı açıklanmayan kanserli kadın, MacKillop'un ölümünden 84 yıl sonra rahibenin bir resmiyle elbisesinden bir parça bulduğunu ve kumaşı üzerine iliştirmesi sayesinde 10 ay içinde iyileştiğini önü sürüyor. Vatikan kaynakları mucizeyi anlamak için incelemelerini sürdürürken, bir grup Avusturlyalı rahibe de, Vatikan'da azizliğin tanınması için lobiye devam ediyor. Vatikan temkinli bir açıklamayla "Henüz mucize olduğunu söyleyemeyiz" diyor. 1909 yılında ölen MacKillop'un, ilk kez 1961'de lösemili bir kadını tedavi ettiği Vatikan tarafından da kabul edildi. Papa II. Jean Paul tarafından 1995'te kutsanan Avustralyalı rahibe'nin azizliğini tanıma süreci özellikle Avustralya da ilgiyle izleniyor.
Haberin fotoğrafları