kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'de Sav sıkıntısı

Şenol ATEŞ / ANKARA
Bir partili ile yaptığı 'hac' sohbetinden sonra dinlenme olayında da partiyi zora sokan Önder Sav, sıkıntı yarattı. Sav'ın partiye zarar verdiği düşüncesi alttan alta dile getiriliyor..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Önder Sav'ın Vakit gazetesi tarafından dinlendiğinin ortaya çıkması üzerine, üzgün olan partilileri "Her şeyi söylendiği gibi oldu diye kabul etmeyin. Telefonlar açık olmadan da dinlenebilir görüşü yaygın" diye moral verdiği öğrenildi. Baykal, "Savcılığa Turkcell'in kayıtlarının incelenmesi için başvuruldu. Bu bilgiler belgeler bir gelsin, görelim bakalım" diye yatıştırıyor. Tartışmaların odağındaki isim olan Sav, ilk günlerdekinin aksine televizyonlara çıkmıyor, gazetecilerle görüşmüyor. Sav dün de Ankara dışına çıktı.

SAV KONUŞULMALI
CHP'li bazı yöneticiler ve bazı milletvekilleri yaşananların partiyi zor duruma düşürdüğünü dile getirmeye başladılar. Özellikle 'dinlenme skandalında' okların partiye dönmesinden endişe eden partililer, Sav'ın partiye zarar verdiği düşüncesini alttan alta dile getirmeye başladılar. Yönetici ve milletvekilleri, iddiaların en ince ayrıntısına kadar ortaya çıkarılması gerektiğine de vurgu yaptılar. Telekom kaynaklı "görüşme kayıtları"na da temkinli yaklaşan CHP'liler, "Sonuçta, teknoloji çok ilerlemiş durumda. Burada teknolojik bir hile de söz konusu olabilir" diyerek beklentilerini dile getirdiler.