kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

4x4 efsanesi Land Rover 60'ıncı yılını kutluyor

20.05.2008
4x4 markası Land Rover, bu yıl 60'ıncı yaşını kutluyor. Land Rover, 2007'de 5 farklı modeliyle 226 bin adetlik satış gerçekleştirdi..
Land Rover, bu yıl 60'ıncı yaşını kutluyor. Bundan tam 60 yıl önce 30 Nisan tarihinde 4x4 segmentinin ikonu Land Rover doğdu. 30 Nisan 1948 tarihinde Amsterdam Otomobil Fuarı'nda sergilenen ilk Land Rover olan Seri 1, bugünkü Defender'ın çıkış noktası olarak tarihe geçti. Benzin deposu kapağı ve tavan brandasının kelepçeleri gibi parçalar bugün hala Defender'da kullanılıyor. 60'ıncı yılını kutlayan Land Rover, 2007 yılında en başta Range Rover olmak üzere 5 farklı modeliyle toplam 226 bin adetlik satış gerçekleştirdi.

KRALİYET ÖDÜLÜ
Land Rover geçtiğimiz günlerde iki farklı Kraliyet Ödülü ile (Queen's Award) ödülüyle şimdiden ilk doğumgünü hediyesini almış oldu. Ödüllerden biri Land Rover'ın 147 ülkeye yaptığı toplam 4 milyar sterlinlik ihracatı, diğeriyse Land Rover'ın yenilikçiliğini gösteren Terrain Response sistemi için verildi. Terrain Response'un orta konsolda bulunan kontrol düğmesi sayesinde, sürücüler aracı kullandıkları yüzeye göre tüm sürüş sistemlerini optimize edecek ayarları otomatik olarak elde edebiliyorlar. Solihull (Birmingham yakınları) ve Halewood'daki (Liverpool yakınları) üretim tesisleri, ayrıca Gaydon'da bulunan Ar-Ge tesislerinde toplam 8 bin 500 kişi çalışan Land Rover, tedarikçileri yoluyla da 40 bin kişiye iş olanağı sağlıyor. Land Rover'ın ilk modeli Seri 1'in, Solihull'daki fabrikanın bantlarından inişinin ardından, Land Rover 4x4 segmentinin belirleyicisi oldu. 1970 yılında off-road'da olduğu kadar asfalt kullanımında da mükemmel bir 4x4 olan Range Rover tanıtıldı. Range Rover ve Defender'ın yanında bugün Discovery 3, Freelander 2 ve Range Rover Sport Land Rover ailesinin diğer üyeleri olarak bu aileyi tamamlıyorlar.

MÜSTERİ İHTİYAÇLARI
Land Rover'ın Genel Müdürü Phil Popham, Land Rover'ın uzun ve ünlü bir geçmişi olduğunu, geleceğinin de aynı derecede parlak olacağını söylüyor. Popham, şunları anlatıyor: "Değişen global çevrede, ayrıcalığımızı korumak ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Bu yılın başında, geleceğimizden bir bölümü tanıttık - dizel hybrid LRX crosscoupe konsepti. Bu, Land Rover'ın gelecekte daha da gelişeceğini, premium değerleri ve sürdürülebilir teknolojiyi gündeminin en tepesinde tutacağının bir işaretidir."
Haberin fotoğrafları