kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Zina ve laiklik

Bazı gazetecilere şaşıyorum doğrusu. Diyanet İşleri'nin sitesine giriyorlar, orada verilen bilgileri, "laik cumhuriyet" süzgecinden geçirip, "Bu ne çağdışı kafa" diye kamuoyuna duyuruyorlar. Oysa, Diyanet İşleri, değerlendirmesini, elbette Kur'an'ın esaslarına ve sünnete göre yapacak. Bütün dinlerde, evlilik dışı ilişki kabul edilemez ve zina sayılır. Dolayısıyla, Hıristiyanlık ve Musevilik gibi İslamiyet de, kadın-erkek arkadaşlığına değil ama, evli olmayan insanların flörtüne, evlilik öncesi cinsel temasa günah gözüyle bakar.
Aynı tavrı, ilmihal kitaplarının teşhirinde de görüyoruz. Bu kitaplarda da, Kur'anı Kerim'in hükümleri, Peygamber Efendimizin hadisleri esas alınmıştır. Hatta, çok eşliliğe cevaz veren satırlara rastlayabilirsiniz. Böyle bir yayın, kitabı basan veya dağıtanı, laiklik karşıtı olarak suçlamak için yeterli sayılır mı?
Elbette sayılmamalı. Çünkü, bu alandaki değerlendirmeler, dini referanslarla yapılıyor. Devletin temel nizamını ilgilendirecek bir düzenleme söz konusu değil. Unutmayalım ki laiklik, kişilerin değil, devletin bir sıfatıdır. İnsanların inanç dünyası -zaten kelimenin anlamı itibariyle-laik olamaz.