kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Otomotiv 5 yılda 250 bin kişiye iş imkanı yaratacak

ÖZHAN TEZEL
20.05.2008
Orta vadede 250 bin kişilik istihdam açığı olan otomotiv sektörü, kariyerini bu alanda yapmak isteyen gençlere önemli fırsatlar sunuyor. Sektör, üretimden satışa otomotivin her alanında çalışacak nitelikli elemanlar arıyor..
Türkiye'nin lokomotifi otomotiv sektörü 230 bin kişiye iş imkanı sağlıyor. Çalışanlarının aileleri de hesaba katıldığında 1 milyondan fazla kişinin karnı otomotivle doyuyor. Yeni yatırımlarla birlikte çok değil 5 ila 7 yıl sonra Türk otomotiv sektörünün eleman ihtiyacı 2'ye katlanacak. Geçimini otomotivden sağlayanların sayısı 2 milyon 500 bin kişiye çıkacak. Orta vadede tam 250 bin kişilik istihdam açığı olan otomotiv, kariyerini bu alanda yapmak isteyen gençlere adeta göz kırpıyor. İşte bu yüzden kariyer planlaması yapan Türk gençlerine duyurulur: Dünya çapında geçerliliği olan, uluslararası, teknoloji ile iç içe ve aşırı dinamik bir sektörde çalışıp dünyanın en iyi otomotiv fabrikalarında, önde gelen dev oto markaların perakende ağında veya milyonlarca dolar ciro yapan yan sanayi şirketlerinde kariyer yapmak isteyenler, otomotivdeki bu fırsatı kaçırmayın. Dünya çapında 70 milyon araç üreten otomotiv endüstrisi yaratığı 2 trilyon dolarlık ekonomi ve 50 milyondan fazla kişiye sunduğu iş imkanı ile günümüzün en önemli iş kolu. Durum Türkiye'de de farklı değil. Türkiye'nin lokomotif sektörü olan otomotiv; üretim, ihracat, yan sanayi rakamlarının yanı sıra istihdam rakamlarıyla da rekor üstüne rekor kırıyor. 2010 için 2 milyon adetlik üretim, 40 milyar dolarlık ihracat hedefleyen Türk otomotiv endüstrisi şu anki istihdamını 2015 yılında ikiye katlamayı hedefliyor. Yeni yatırım haberlerinin gelmesiyle de bu hedefin öne çekilebileceği konuşuluyor.

Hedef 80 bin mavi yakalı
Türk otomotivciler ilk etapta bilgi teknolojilerine hakim ve iş yönetimi konusunda uzmanlaşmış beyaz yakalı çalışana ihtiyaç duyacak. Oto üretimi yapan fabrikalarda 5 bin fabrikalar dışındaki otomotiv iş kollarında ise yaklaşık 35 bin beyaz yakalıya iş imkanı sağlayan sektör, 2015 yılında 40 bin kişilik beyaz yaka istihdamını 80 bine çıkaracak.
Haberin fotoğrafları