kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Memorial Sloan Kettering'in Başkanı Dr. Thomas Fabey "Araştırma olmadan kulaktan dolma bilgiye inanmam" diyor.

Cep telefonu masum vitaminler kanserojen mi?

AMERİKA'NIN en ünlü kanser merkezi Memorial Sloan Kettering'in Başkanı Thomas Fabey, kanserle ilgili doğruları yanlışları açıkladı:

* E VİTAMİNİ SİGARA İÇENLERİ ÖLDÜRÜ- YOR: Sigara kanser yapar. Bunu ilk bu merkez ortaya çıkardı ama sigara paketlerinin üzerine 'öldürür' yazısını koydurtmayı ancak 50 yıl sonra başarabildik. E vitamini alan ve sigara içenler daha hızlı ölüyor.

* CEP TELEFONUNDAN KORKMAYIN: Cep telefonlarının, mikrodalgaların kanser yaptığı kanıtlanamadı. Bu konuda pek çok araştırma yapıldı. Ancak hiçbiri cep telefonlarının kanserojen etkisini doğrulamadı. Ben de cep telefonu kullanıyorum, üstelik kalbimin üzerinde taşıyorum, kalp pili olanlar kullanmasın ama onlar dışındakilere bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.

* FAZLA C VİTAMİNİ KANSEROJEN: Özellikle Amerika'da büyük bir vitamin çılgınlığı yaşanıyor. Ama vitaminler o kadar da masum değil. Bu konuda çok araştırma yaptık. Çok fazla C vitamini kansere neden oluyor. Günde bir multivitamin yeter. Meme kanseri olanlara D vitamini verilmezse ölüm riski iki kat artıyor.

* BALIK YAĞI YERİNE BALIK: Biz her şeyin fazlasından kaçmak gerektiğini düşünüyoruz. Mümkünse her şeyin en doğalını tercih edin. Balık yağı yerine örneğin balık yemeyi seçin.

* ÇOCUKLARIN TEDAVİSİ DAHA BAŞARILI: Çocuklar da kanser oluyor. Ama tedavilerini sürdürürken gördük ki kanser tedavilerine çocuklar daha olumlu yanıtlar verebiliyor.

* DETOKS BİR ÇILGINLIK: Amerika'da tam bir detoks çılgınlığı yaşanıyor. Bundan kaçın. Detoks bir çılgınlık. Kimseye böyle bir şey yapmasını önermem.