kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Yalancının mumu yatsıya kadar yanar'

ERGUN AKSOY-KIZILCAHAMAM
CHP'li Sav'ın telefonunun dinlenmesi iddialarıyla ilgili olarak Baykal'a yüklenen Erdoğan, "Yatsıya bile çıkmadan hakikat rüzgârı mumlarını söndürdü. Yalancı çoban oldular" dedi..
Ankara Kızalcahamam'da yapılan AK Parti 12'nci İstişare Toplantısı'nın açılışında konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP'yi ve Deniz Baykal'ı eleştirdi. Erdoğan, CHP'li Önder Sav'ın makamında görüştüğü eski Bolu Valisi Ali Serindağ'ın hükümete yönelik sözlerini hatırlatarak şunları söyledi: "Tıpkı 40'lı yıllardaki gibi. CHP'nin il başkanlarının il valisi olma hevesi. Oraya dönmek istiyorlar. Sayın Baykal artık oralara dönüş yok."

'YALANCI ÇOBAN'
Erdoğan, şöyle konuştu: "İdeolojik palavraların çare olmadığını biliyoruz. Türkiye artık dünyaya açılıyor, kimse kül yutmuyor, kimin politik çıkarlar gözettiğini, kimin tahriklerden medet umduğunu, kimin hizmet ürettiğini herkes biliyor. Ne olur halkın huzurunu gölgelemeyin." Önder Sav'ın dinlendiği iddialarının ardından CHP'nin kendilerine yönelik bir karalama kampanyasına giriştiğini belirten Erdoğan şunları söyledi: "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, yatsıya bile çıkmadan hakikat rüzgarı mumlarını söndürdü. Yalancı çobanların durumuna düştü. Hiç inandırıcılığınız kalmadı."

BABACAN'A SORULAR
Kampa katılan Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Avrupa Parlamentosu'ndaki "Türkiye'de Müslüman çoğunluğun da sorunları var"sözleri de gündeme geldi. Milletvekilleri Babacan'a "Ne dedin de ortalık karıştı? Ne oldu anlatın"dediler. Babacan'da "Orada uzun bir konuşma yaptım. Bana azınlıkların sorunlarını sordular, ben de 'Müslümanların da sorunları var' dedim. Sözlerimin arkasındayım, bu sorunları da aşmamız gerekir" dedi.