kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ürününüzü cildinize göre seçin

28.05.2008
Işıl ışıl parlayan, gergin ve pürüzsüz bir cilt için, cilt tipinize uygun ürün seçmeye özen gösterin. Hayalinizdeki cilde ancak doğru bir bakımla ve doğru ürünlerle kavuşabilirsiniz..
Cildinize bakmak istiyor ama hangi ürünleri tercih edeceğinizi bilmiyorsanız; Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar'ın, cilt tipine göre nasıl bakım yapılması gerektiği konusundaki tüyolarına kulak verin...

1- Normal cilt: Krem veya süt tipi temizleyici, alkol oranı normal tonik (yüzde 5-7.5) hafif bir nemlendirici ve peeling krem. 30'lu yaşlardan itibaren haftada 1-2 günden başlayarak uygulanan besleyici gece kremi, göz çevresi kremi ve maskeler.

2- Kuru cilt: Krem veya süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yoğun bir nemlendirici, yoğun yağ ihtiva eden besleyici gece kremi, nem ve yağ depo edici maskeler, göz çevresi ve boyun kremleri, peeling krem, yaş ilerledikçe serumlar ve ampuller.

3- Karma cilt: Süt ve jel tipi temizleyici, alkol oranı düşük tonik (yüzde 3-5), cildin ihtiyacına göre nemlendirici, temizleyici, sıkılaştırıcı maskeler, peeling krem, 30'lu yaşlardan itibaren cildin ihtiyacına göre gece kremi ve göz çevresi kremi.

4- Hassas cilt: Süt tarzı temizleyici, alkolsüz tonik ve hassasiyet giderici bakım kremi.

5- Yağlı cilt: Problemsiz bir yağlı cildiniz varsa; jel tipi temizleyici, alkollü tonik, çok hafif nemlendirici, temizleyicisıkılaştırıcı maskeler ve peeling krem kullanabilirsiniz. Sivilceli-akneli bir yağlı cildiniz varsa, medikal tedaviye ek olarak günlük bakımda verilebilecek ürünler; sabun veya jel tipi temizleyici, alkol oranı yüksek tonik, çok hafif nemlendirici, temizleyici ve sıkılaştırıcı maskelerdir.

6- Olgun cilt: Alkolsüz tonik, yoğun nemlendirici, besleyici, hücre yenileyici bakım kremi, yağ ve nem depo edici hücre yenileyici maskeler, serim, ampuller ve peeling krem.
Haberin fotoğrafları