kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

Hayır için pazarcı oldular

Sosyete, Toplum Gönüllüleri Vakfı'na gelir sağlamak için ikinci kez pazarcı oldu. Esma Sultan Yalısı'nda pazar kuran ünlü isimlerin müşterileri de kendileri gibi sosyetik isimlerdi....
Türkiye çapında gerçekleştirdiği projelerle birbirinden önemli işlere imza atan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyeleri, hafta içinde Esma Sultan Yalısı'nda 'TOG Bazar' adlı etkinliğin ikincisini gerçekleştirdi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birçok ünlü isim, bu pazarda tezgah açarak ürünlerini sattı. Hayır işlerinde en ön saflarda yer alan İstanbul'un elitleri bu sosyal sorumluluk projesine de büyük ilgi gösterdi. Ancak elitler bu pazarda ikiye ayrıldı! Kendilerine ait markaları olan ünlü isimlerden Şebnem Çapa, Zeynep Garan ve Bilgün Dereli gibi isimler tezgahın arkasına geçip satış yaparken; Arzu Sabancı, Zeynep Çarmıklı ve Aslı Soyak gibileri de alışveriş yaptı.

GELİRİN YÜZDE 10'U VAKFA VERİLDİ
300 metrekarelik bir alan kiralayan Beymen, 'İyi Kalpler by Beymen' sloganı ile vintage ürünlerin sergilendiği mağaza konseptiyle pazarda büyük ilgi gördü. İrili ufaklı standlarla öğlen saatlerinde kurulan pazar akşam saat 20.00'ye kadar açık kaldı. Stand kiraları, giriş ücreti ve bazı kurumların elde ettikleri gelirin yüzde 10'unu vakfa bağışlaması sayesinde, ciddi bir gelir elde edildi. Bu gelir, TOG'un Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştireceği sosyal sorumluluk projelerinde kullanılacak. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.