kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet Keskin

Karadeniz kabardı 5 kişiyi çekti

Şaban YILMAZ/SABAH
Boyu 8 metreyi bulan azgın dalgalar üç kentte balık tutmak için kayalıklara çıkan 4 kişi ile iskelede yürüyen bir çocuğu denize çekerek yuttu. 4 kişi de kurtarıldı..
ZONGULDAK
Öğretmen ve komşusu balık tutarken dalgalara kapıldı
Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Keskin ile komşusu Hayri Çetinbak (49), balık tutmak için Kozlu Beldesi'ndeki Ilıksu mevkisine gitti. Dik yamaçtan kıyıdaki kayalıklara inen 2 komşu oltayı atıp beklemeye başladı.

YARDIM EDEMEDİLER
Ancak bir anda kayalara vuran dev dalga, iki kişiyi denize çekti. Denizde çırpınanları görenlerin ihbarı üzerine Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şubesi Sualtı ekibi hemen olay yerine geldi. Ancak ekipler, aşırı dalgadan olay yerine ulaşamadı. Bunun üzerine Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan römorkör istendi. Ancak daha fazla dayanamayan Keskin ve Çetinbak göz göre göre boğuldu. Sualtı ekibi ve yardıma gelen Sivil Savunma ekibi, kıyıdan telsizle yapılan yönlendirmeyle su yüzeyindeki cesetlere ulaşmaya çalıştı. Ama dalgalar nedeniyle çok yavaş ilerleyen ve zaman zaman da sürüklenen römorkör, 2 kişiye ulaşmakta güçlük çekti. Cesetler yaklaşık 4 saat sonra denizden çıkarılabildi. Limana yanaşan römorköre atlayan Hayri Çetinbak'ın oğlu Yasin, babasının cesedine sarılıp ağladı. Bu arada Hayri Çetinbak'ın eniştesi olduğu öğrenilen römorkörün kaptanı Ali Kaya da gözyaşlarına boğuldu. İki çocuk babası Hayri Çetinbak Zonguldak'ta, yine iki çocuk babası olan Mehmet Keskin'in cenazesi ise memleketi Giresun'a götürülerek defnedildi. Zonguldak'ta son 5 yılda jandarma bölgesinde 12 kişinin boğulduğu öğrenildi.
Haberin fotoğrafları