kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Prezervatif kullanımı hastalıklardan korur

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
29.05.2008
Doğum kontrol hapı gebelikten korur ama bazı cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı etkili olamaz. Erkeklerin korunmalı ilişkiyi seçmesi ve prezervatif kullanması gerekir..
Erkek arkadaşım ilişki sırasında prezervatif kullanmak istemiyor. "Böyle daha rahatım" diyerek korunmasız ilişkiye giriyoruz. Hap kullanıyorum ama hastalık kapmaktan çok korkuyorum. Sevgilimi buna nasıl ikna edebilirim? S.M/Edirne

Erkekler genellikle cinsel ilişkiden aldıkları hazzı azalttığını söyleyerek, prezervatif kullanmaya yanaşmazlar. Doğum kontrol hapı sizi gebelikten korur, ancak cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korunmak için prezervatif en iyi yöntemdir.

UYGUN BİR YÖNTEM BULUN
Bu durumdan duyduğunuz rahatsızlığı ve endişelerinizi erkek arkadaşınızla paylaşın, eğer prezervatif kullanmak istemiyorsa, birlikte bir hastaneye giderek cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda bilgi alın. Gerekli testleri yaptırırsanız, sizin de içiniz rahat edecektir. Unutmayın ki cinsellikte tek eşlilik, iletişim, paylaşım ve karşılıklı tatmin önemlidir. Her sevişmede aynı endişeyi taşımanız ileride cinsellikten soğumanıza ve kaçınmanıza yol açabilir. Bu nedenle erkek arkadaşınızla her ikinizi de memnun edecek bir korunma yöntemi bulmanızda ve kullanmanızda fayda var.