kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
ELVAN DEMİRKAN

Kim olduğu önemli mi?

Geçen haftaki 'Bir gençlik hatası' başlıklı yazım üzerine, mailbox'ıma sağanak yağmur gibi yağan mail'lerin hepsi destek ve övgü doluydu. Çok teşekkür ederim. Açıkçası, yazıyı editörüme teslim ettikten sonra bile, defalarca geri çekmek istedim ama bir şekilde üzerimde yıllarca taşıdığım bu yükü atmam gerekiyordu... Kadın okurlarım; "Yazınızı okurken tüylerim diken diken oldu ve ağladım. 'Kimdi' ya da 'nasıl başladı' sorgularından çok, oradaki kızın hayatının sonuna kadar derin izler bırakacak olan duygularını düşündüm" demiş. Erkek okurlarımdan ise; 'Yazınızdan gerçekten çok etkilendim ve bir erkek olarak utandım' şeklinde mesajlar aldım.

HERKESE ÖRNEK OLSUN!
Okurlarımdan Engin Bey ise, "Yazınız umarım geniş kitlelere ulaşır ve genç kızlara örnek olur. Lütfen bu tür konulara daha çok yer ayırın. Zira sanal aşklar, 'one night stand' ilişkiler her gün binlerce gencin canını yakıyor ve herkes sizin gibi şanslı değil' diyerek düşüncesini belirtmiş. Sevgili Ayşe P. ise mesajında şöyle demiş: "Açıklama cesaretinizden dolayı sizi kutlarım. Biz kadınlar mesleğimiz, sınıfsal durumumuz ne olursa olsun hep susuyoruz ya da susturuluyoruz. Ama bedeli ne olursa olsun, bir zaman sonra kaç yaşında olursak olalım, kendimizi hazır hissettiğimizde, her şeyi döküveriyoruz. Çok da iyi yapıyoruz." Bu arada önüm, arkam, sağım, solum; bahsettiğim ünlünün 'kim' olduğunu öğrenmek isteyenlerle dolu... Magazin medyasının vazgeçilmezlerinden olan bu şahsın, 20 yıl önceki halini, bugün yargılamak doğru olmaz. Bu konuda başka açıklama yapmayacağım.

NEREDE HATA YAPIYORUZ?
Önemli olan zaten onun kim olduğu değil. Asıl üstünde durulması gereken; duygusal açlıkları olan kadınların sonradan pişman olacakları durumlara düşerken, nerede hata yaptıkları... Eğlence ve macera dolu (bir arkadaşımın deyimiyle 'buldu mu affetmeyen') erkekleri potansiyel bulup, gözü kapalı ilişkiye girdiniz mi; hayal kırıklığı yaşamak kaçınılmaz oluyor. Çoğu kadın, potansiyel gördüğü erkeğe ulaşmanın en iyi ve kısa yolunun; 'onun istediği gibi bir kadın olmak' olduğunu düşünüyor. Oysa erkekler genelde kendileri için her şeyi yapabilecek kadınları değil, elde etmek için çaba sarf etmeye değer kadınları seçiyor.

ONU DOĞRU ANALİZ EDİN
Kadın olarak yaptığımız bir başka hata; fiziksel çekimi ilişkiye girmek için yeterli görmemiz... Hele de genç kızlar... O yaşlarda ben bir erkeğin elini tutmaktan hoşlandıysam bu; ömrümün sonuna dek onunla beraber olmam için yeterli bir sebepti. Ama maalesef en çekici, eğlenceli ve maceracı erkekler, güvenilir ve anlamlı bir ilişkiye hazır olmayanlar... Zamanınızı ve duygusal kaynaklarınızı henüz olgunluğa erişmemiş erkeklere harcamadan önce, o erkeğin ilişki potansiyelini, verdiği uyarı sinyallerini yakalayabilmeniz ve doğru analiz edebilmeniz çok önemli. Yoksa yaşayacağınız hayal kırıklığı ile bir sonraki ilişkiler için de cesaretiniz sarsılır. Özgüveni yerlerde sürünen pek çok kadın, bu tip tecrübeler yaşadıktan sonra kendilerini daha da 'değersiz' hissediyor. Ben de yaşadığım olaydan sonra bir süre, kendi değerimi bulacağım bir ilişki yaşayamamıştım.

KENDİNİZE DÜRÜST OLUN
Gelişmek için tecrübe etmemiz gereken enerji tarzını kendimize çekiyoruz. Gelişmeyi reddettiğimiz sürece, aynı tip sığ ilişkileri tekrarlayarak acı çekmeye devam eder ve tatmin olamayız. Asıl değişim; başkalarını suçlamayı bir kenara bırakıp kendinize karşı dürüst olarak, "Acaba ben nerede hata yapıyorum?" diyebildiğiniz zaman başlıyor. Ben bunu fark edip, kendime yatırım yapmaya başladığımda enerjimi değiştirebildim ve kendime olan saygım arttı. Hayatınızı, vücudunuzu, enerjinizi kiminle paylaşacağınız konsunda sağlıklı karar verebilmeniz için üstüne düşmeniz gereken ilk ilişki, kendinizle olan ilişkinizdir.