kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Diyetle değil, alışkanlıklarla zayıflayın

Amerika'nın 'yemek psikoloğu' Dr. Brian Wansink, yazdığı Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think (Şuursuz Yemek: Neden Düşündüğümüzden Daha Fazla Yiyoruz) kitabında, birkaç ufak alışkanlık edinerek yılda 10 kilo verebileceğimizi söylüyor..
Zayıflayın Atkins, karnabahar diyeti, karbonhidrat diyeti derken, Amerika'da şu sıralar yeni bir diyet programı moda oldu. Amerika'da 'yemek psikoloğu' olarak ün salan Dr. Brian Wansink'in 20 yıllık araştırma sonucu yazdığı Mindles Eating: Why We Eat More Than We Think (Şuursuz Yemek: Neden Düşündüğümüzden Daha Fazla Yiyoruz) kitabı en çok satan kitaplar arasında. Wansink kitabında gereğinden fazla yemeyi ve kilo almayı engelleyecek önerilerde bulunuyor. "Her gün yemekle ilgili yaklaşık 250 farklı karar veriyoruz. Ve bunların birçoğu farkında olmadan bizim kilo almamızı sağlıyor. Fakat yememizi azaltacak birkaç değişiklikle, günde 200 kalori daha az almak mümkün. Bu da yılda yaklaşık 10 kilo verilmesini sağlar," diyor.

KÜÇÜK AYRINTILARA DİKKAT
Wansink, işe tehlikeli yemek alanlarını belirlemekle başlamamız gerektiğini söylüyor. "Müzik, ışıklandırma, yanımızdaki kişiler hatta yemek isimleri bile iştahımızı açmak için yeterli olabilir. Birçok insan bu gibi oyunlara gelmediğini düşünse de herkes bunlardan etkilenir. Eğer bu yöndeki algılarımızın kolayca aldanabileceğini kabullenirsek, bunu avantaja dönüştürmemiz ve ipleri kendi elimize almamız çok daha kolay olacaktır. Zaman içinde de kilo alma işlevini tam tersine çevirebiliriz. En kolay diyet, diyet yaptığınızı bilmemenizdir," diyor.