kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Londra'dan bak, New York'u gör!

Yeni Haber
Atlas Okyanusu'nun iki ucunda yer alan Londra ve New York kentlerinde yaşayanlar, aradaki binlerce kilometre uzaklığa rağmen artık birbirlerini dev teleskoplar yardımıyla görebiliyor.

İngiliz sanatçı Paul George tarafından tasarlanan dev teleskoptan bakanlar aynı şekilde New York şehrine kurulmuş olan teleskopun diğer ucundaki insanları rahatlıkla görebiliyor.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Londra'da ünlü Tower Bridge köprüsü yakınındaki dev teleskop ile New York'taki teleskop arasındaki bağlantının kurulması, teleskop görünümlü ekranlar ve iki tarafında HD kameralar ve Tiscali isimli ISP tarafından sağlanan hızlı internet bağlantısı sayesinde oluyor.

New York'taki Brooklyn Köprüsü önüne kurulan teleskoptan bakanlar da, eş zamanlı olarak Londra'daki insanları görebiliyorlar. Teleskobun ucundaki insanlar New Yorkluları görünce heyecan ve şaşkınlık yaşıyor. Getirdikleri beyaz tablolara duygularını yazan İngilizler, tabloyu teleskoptan New Yorklu vatandaşlara göstererek birbirlerine el sallıyorlar.

Thames Nehri ve Tower Bridge köprüsü yakınına kurulan bu dev teleskobu her gün yüzlerce kişi ziyaret ediyor.

15 Haziran tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak olan teleskoptan bakan her ziyaretçiye ise sınırlı süre veriliyor. Bunun nedeni ise teleskop önünde oluşan yığılmayı önlemek.