kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Anne sütü obeziteyi engelliyor

Yeni Haber
Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, obezite (şişmanlık) görülme sıklığının anne sütüyle beslenen çocuklarda, diğerlerine göre daha düşük oranlarda olduğunu söyledi.

Dr. Taş, yaptığı yazılı açıklamada obezitenin giderek arttığını ifade ederek, dikkat edilmesi gereken faktörlerden başında yaşamın ilk yıllarındaki beslenme şeklinin geldiğini kaydetti. Taş, anne sütü verme süresinin, tamamlayıcı besinlerin türü ve başlama zamanlarının da obezite oluşumunu etkilediğini açıkladı.

Obezitenin yaşam kalitesini düşüren kronik bir hastalık olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Taş, "Dünyada bu kadar hızlı artan, bireyleri ve toplumları etkileyen başka bir hastalık bulunmamaktadır. Bu sebeple obeziteyle mücadele konusunda politikalar geliştirilmekte, eylem planları hazırlanmaktadır.

Bu amaçla Sağlık Bakanlığımız tarafından da 'Obeziteyle Mücadele Ulusal Eylem Planı' yapılmıştır. Bunun amacı, ülkemizde görülme sıklığı giderek artan, çocuklarımızı ve gençlerimizi etkileyen bu hastalıkla etkili mücadele etmek, toplumun bilgi seviyesini arttırarak bireylerin sağlıklı beslenme ve düzenli fiziki aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek ve böylece ülkemizde obezite ve obezite ile ilişkili hastalıkların (kalp damar, diyabet, hipertansiyon, kas ve iskelet sistemi gibi) görülme sıklığını azaltmaktır." dedi.

CİHAN