kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Taraftar sigortası geliyor

Yeni Haber
New Life Yaşam Sigorta, dünyada sadece İngiltere'nin Manchester United takımı tarafından uygulandığı belirtilen ''Taraftar Sigortası''nı Türkiye'deki kulüplere de sundu.

Taraftarını güvence altına almak isteyen kulüpler, maç sırasında çıkabilecek şiddet olayları, deprem, kalp krizi veya herhangi bir kargaşaya karşı kişi başı 1,5 YTL sigorta bedeli ödeyecek.New Life Yaşam Sigorta Genel Müdürü Tansel Birol, bölge ofisinin açılışı için geldiği Adana'da, Türkiye'de hayat sigortacılığı alanında büyük boşluk bulunduğunu belirtti. Birol, gelişmiş ülkelerde çok yüksek oranlara sahip bu sigorta türünün Türkiye'de halen nüfusunun yüzde 10'u düzeyinde olduğunu söyledi.

Birol, sektörde yenilikçi ve farklılık yaratan bir politika izlediklerini ve bu kapsamda birçok yeni bireysel sigortacılık hizmetini Türkiye'ye getirdiklerini vurgulayarak, ''Taraftar Sigortası''nın da bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Dünyada sadece Manchester United takımı tarafından uygulandığı belirtilen ''Taraftar Sigortası''nı Türkiye'deki kulüplere sunduklarını anlatan Birol, taraftarını güvence altına almak isteyen kulüplerin kişi başı 1,5 YTL bedel ödeyeceklerini kaydetti.

Anlaşma yapılan kulüplerin takımlarını izlemeye gelen taraftarların bilet aldıkları andan itibaren maç sonuna kadar sigortalı olacağını kaydeden Birol, şunları söyledi:

''Taraftar, 4-5 saat süreyle maç sırasında çıkabilecek şiddet olayları, deprem, kalp krizi veya herhangi bir kargaşaya karşı sigortalı yapılıyor. Bu sürede yaşanacak herhangi bir ölüm veya sakatlanma durumunda kişiye veya ailesine 15 bin Avro ödeme yapılıyor. Bu uygulamayı ülkemizdeki kulüplere sunduk, talep gelmesini bekliyoruz.''

87 BİN KİŞİYİ SİGORTALADIK

Birol, geçen yılın ocak ayında faaliyete geçtikleri sigortacılık sektöründe kısa sürede büyük başarılara imza attıklarını belirterek, bir yılda 87 bin kişiyi sigortaladıklarını söyledi.

Hedeflerinin 13 milyon YTL pirim ücreti ve 100 bin sigortalıya ulaşmak olduğunu vurgulayan Birol, bu hedefi yakalayabilmek için çalışmalarına hız verdiklerini de kaydetti.