kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sınavdan bir hafta önce:

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
28.05.2008
* Her gün bir bardak taze sıkılmış portakal suyu için. İçine havuç suyu da karıştırabilirsiniz.

* Zihinsel performansı arttıran balık zengini bir beslenme uygulamalısınız. Haftanın 4 günü balık yemelisiniz. Balıklardan özellikle yağ oranı yüksek olan somon balığını tercih edin. Taze balık yiyemeyenler ise; mutlaka ton balıklı sandviç yemelidir. Sandviçin yanında mutlaka bir bardak meyve suyu için.

* Konsantrasyonu ve düşünce gücünü arttırıcı, zengin demir içeren bir beslenme uygulamalısınız. (Karaciğer, et, pekmez gibi.) Et yiyemeyenler ise demir içeriği yüksek olan baklagillerden soya fasulyesi ve kuru fasulye yiyebilir. Ayrıca her gün multivitamin içilmelidir.

* Mutluluk hormonu salgılayan ve rahatlamayı sağlayan yiyecekler tüketin. Süt, ananas, yoğurt, muz ve çikolata yiyin.

* Günde bin mg'lık C vitamini takviyesi alın.

* Zihin açıklığı için haftada 3 kez, bir tablet balıkyağı alın. Kafeinden uzak durun.

* Sınavdan bir hafta önce uyku düzeninize çok dikkat edin. Vücudunuzu ve beyninizi dinlendirmeye çalışın. Beslenme ihtiyacınızı tam olarak karşılayacak etkili bir beslenme programı uygulayın.

* Stres ve gerginliği atmanızı sağlayacak birtakım aktivitelerde bulunun. Sevdiğiniz sporu yapın. Ben en çok yüzmeyi tavsiye ediyorum. Çünkü yüzme ve su dikkati toplamayı sağlıyor ve kan dolaşımını düzene sokuyor. Ayrıca vücutta bir dinlenme hissi oluşmasını da sağlıyor.