kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Son noktayı aksesuar koyar

ESRA ÇORUH
25.04.2008
İnce kemerler, sıra dışı topuklu ayakkabılar ve egzotik deriden çantalar... Hepsi ilkbahar-yaz sezonunun olmazsa olmaz detayları. Ne de olsa kıyafette son noktayı aksesuarlar koyuyor..
1- İlkbahar yaz sezonunda ilginç ayakkabılar dikkatimi çekti. Özellikle topuklar o kadar enteresan ki, üzerinde nasıl dururum diye düşünmüyor değilim. Bu ayakkabıları her yere giyebilir miyiz, yoksa bunlar sadece şov amaçlı mı? (Gül K. - Ankara)
- Haklısınız, yeni sezonda ayakkabılar o kadar cesur ki, ayakkabı mı yoksa bir sanat eseri mi karar vermek zor. Yani ayakkabı tasarımcıları, koleksiyonlarında oldukça cesur davranmış. Kimi ayakkabının topuğu ters dönmüş, kimininki ise çay fincanını anımtasıyor. Bu görüntüler hayal gücünü zorlasa da her tasarımcı bu işte usta isimler olduğu için ayakkabıların hepsi ergonomik. Yani üzerine çıkmaya korkmayın! Ayrıca sade bir kıyafeti, bu farklı tasarımlı ayakkabılarla renklendirebilirsiniz.

2- Yaz geliyor ve yeni bir güneş gözlüğü almak istiyorum. Bu yaz hangi güneş gözlükleri moda? Ayrıca güneş gözlüğü seçimi yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? (Işıl E. - İzmir)
- Güneşli havaların en önemli aksesuarlarından biri, kesinlikle güneş gözlükleri. Yeni sezonun güneş gözlüklerine bakınca, büyük çerçevelilerin hâkim olduğunu görüyoruz. Yuvarlak hatlar, pilot ve kemik çerçeveler, moda tutkunlarının favori modelleri olacak. Özellikle büyük çerçevelerin yuvarlak form kazandıklarını görüyoruz. Bu yıl moda olan bir başka model de 'aviator' yani 'pilot' gözlükleri... İddialı modelleri sevenler için taşlı ve pırıltılı modeller yine var. Çerçeve kenarlarında ve gözlük saplarında kullanılan taş işlemeler kadar, gözlük camlarında da parlak taşlar dikkat çekiyor. Kemik gözlükler yine revaçta olacak; ancak metal çerçevelerin klasik şıklığı da tartışılamaz. Bu sezon güneş gözlükleri modasında bir yenilik de kırmızı çerçeveler. Yeni bir güneş gözlüğü edinecekseniz kırmızı rengi es geçmeyin. Güneş gözlüğü seçerken çerçevenin yanı sıra lens-cam kalitesine de dikkat etmelisiniz. Ayrıca gözlüğün giyim tarzını tamamlayan en önemli aksesuarlardan biri olduğunu unutmayın. Yani çantanız, ayakkabınız ve giyim tarzınızla uyum gösteren gözlüğü seçmelisiniz. İş kıyafetleri için daha klasik modeller, sportif giysiler için renkli ve dinamik tasarımlar kullanmalısınız.

3- Her sezon değişen çanta modellerini takip etmek çok zor. Sizden öğrenmek istediğim, ilkbahar yaz sezonunda hangi model çantaların moda olduğu... (Derya R. - İzmir)
- İlkbahar-yaz sezonu için yeni bir çanta almayı düşünüyorsanız metalik mi, yılan derisi mi, çiçek desenli mi yoksa batik mi olacağına karar vermeniz gerek. Gördüğünüz gibi yeni sezonda çanta alternatifleri çok fazla. Bir taraftan egzotik deriler olarak tanımlanan yılan ve timsah derilerinden çantalar çok var. Bunun yanında çiçek, grafik ya da batik gibi desenli çantalar da çok moda. Bunları natürel veya parlak renklerden seçebilirsiniz. Aynı zamanda hem gündüz hem gece kullanabileceğiniz metalik deriden çantalar da hayatımıza girdi. Alacağınız çantanın boyutuna gelecek olursak, büyük boy çantalar yine moda. Ancak bunun yanında küçük boy el çantaları da hem gündüz hem gece kullanılabilir.

4- Aksesuar kullanmayı çok seviyorum. Bu yaz hangi aksesuarların moda olduğunu öğrenek istiyorum. (Oylum T. - İstanbul)
- Güncel aksesuarlar, her zaman gardırobunuza yeni bir bakış açısı getirmede faydalı olur. Yeni kıyafetler satın almasanız bile yeni sezonun moda aksesuarlarıyla, trendy olabilirsiniz. İlkbahar-yaz sezonunda tam bir aksesuar çılgınlığı yaşanıyor. Aksesuar seven birisiyseniz çok şanslısınız. Büyük kolyeler, kalın bileklikler, ince kemerler, rengârenk ayakkabılar, çok büyük ya da çok küçük çantalar moda. Örneğin 'volume' modasına, alacağınız büyük boy çantayla ayak uydurabilirsiniz. Dar bir silüet elde etmek içinse ince kemer takabilirsiniz.

5- Ayakkabının en önemli aksesuar olduğunu biliyorum. Peki ilkbahar-yaz sezonu için nasıl ayakkabı almalıyım? (Gamze A. - Ankara)
- Ayakkabı tutkunuz varsa, ilkbahar-yaz sezonundaki eğlenceli modelleri denemek için şansınız var. Ayakkabı tasarımcıları herhalde hiç bu kadar özgür olmadı. Düz ya da topuklu fark etmez, herkesin tarzına uygun bir ayakkabı tasarımı karşınıza çıkıyor. Düz sevenler için gladyatör sandaletleri vazgeçilmez olacak. Hatta bu sandaletlerde dilediğiniz gibi özgür olmak da elinizde! Dilerseniz püsküllüleri ya da dizaltına kadar bantlıları kullanabilirsiniz. Daha klasik bir tarzınız varsa düz babetlerin rengârenklerini mutlaka deneyin. Eğer topuklu ayakkabılardan vazgeçemeyenlerdenseniz, tasarımcıların ilginç topuklarını denemekten korkmayın. Dolgu topuk, platformlu, ince topuklu, açık ya da kapalı fark etmez. Renk olarak da alternatifiniz fazla. Ayrıca metalik ayakkabıları gündüzleri de giymekten çekinmeyin. Bu sezon ayakkabılar çok özgür, siz de bundan yararlanın.
Haberin fotoğrafları