kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alternatif rota

Tarık Sipahi
Bardaktaki Kız Kulesi
Deniz kıyısındaki caddenin kara tarafında bir çay bahçesi. Çay bardaklarının üstünde yaldızdan Kız Kulesi resmi var. Mekânın çaprazında da Kız Kulesi'nin kendisi... Bahçesinden ıhlamur kokusu geliyor. Her zaman taze ve güzel çay var.
Adı: Lokal Salacak Adres: Eski Salacak iskelesi, Üsküdar-Harem sahil yolu Tel: (0216) 310 97 83

Müzik bilgisi: Şarkıcı Sahara'dan Alabina şarkısı. Pazartesi sabahı işe gitmeden önce dinlemek için.

Gizli masa bilgisi: Arka bahçesi yeni açıldı. Girdikten sonra sol ilerde gizli bir masa var. Yapraklar ve çiçeklerle iç içe. Kahvaltı, çay, tatlılar, kurabiyeler...
Adı: Dilge's Cafe Adres: Hacı Muhittin Sokak, No: 35, Kanlıcaİstanbul Tel: (0216) 331 39 29

Sucuk lezzeti
Afyon'a ait her türlü et ürünü bulunuyor. Bahçesinde 20'ye yakın masa var. Genç bodur çam ağaçlarının altında sabah kahvaltısı yapılır. Lokantanın yanı sıra ve satış yeri var.
Adı: Afyon Pazarı Adres: Çarşı 4-4, No: 18 D, Ataşehir-İstanbul Tel: (0216) 456 79 11

Sokak bilgisi: Yan yana evlerin bahçelerinde portakal, zakkum, gül, mor salkım, erguvan, hanımeli, manolya, ceviz ağaçları... Ve çocuk parkı civarında her zaman pek çok karga var. Evlendirme Dairesi üstü. Ayazma Mahallesi, Mehmet Paşa Değirmeni Sokak, Üsküdar.

Uyanan şehir
Yeni çıkan bir kitap. Adı, Yankının Kemikleri. Yazarı, Samuel Beckett. Çeviren, Suut Kemal Angı. Sayfa 99'daki 1. şiir: "gene son cezir / ölü çakıl / döner sonra adımlar / uyanan şehre"
Tel: (0312) 438 45 41
Haberin fotoğrafları