kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İnce topuklu ayakkabılar, olduğunuzdan ince görünmenizi sağlar.

Zayıf görünmek için hileler

ESRA ÇORUH
25.01.2008
Kış döneminde alınan fazla kilolar bol kazakların ve mantoların altına saklandı. Ama artık bahar ayları kapıda. Aldığınız fazla kiloları vermeyi beklemeden hem stilinizi koruyup hem de daha ince görünebilirsiniz..
1- Kışın kendime çok dikkat etmedim ve biraz kilo aldım. Özellikle basenlerim genişledi. Dikkatleri nasıl vücudumun diğer bölgelerine çekebilirim? (Melis A. - İstanbul)
- Kış ayları, maalesef hepimizin kilo aldığı bir dönem. Fazla kiloları vermeden önce ufak ayrıntılara da dikkat ederek zayıf görünebilirsiniz. Örneğin duruşunuz bile önemli. Dik durduğunuz zaman daha ince görüneceksiniz. Kıyafetinizin rengine ve kumaşına da dikkat etmelisiniz. Koyu renkli, hafif ve yumuşak kumaşlar, sizi daha ince gösterecektir. Vücut yapınızı bilerek giyinmeye de özen göstermelisiniz. Geniş omuzlarınız varsa, sakın vatka kullanmayın. Kayık ve yuvarlak yakalı giysiler yerine V yakalı elbiseler ya da V yakalı dar bluzlar, üst bölgenizi olduğundan daha ince gösterecektir. Ya da armut tipi vücudunuz varsa, yuvarlak yaka kesimler tecih edin ve alt için de düz kesimli etekler ya da normal kesim pantolonlar uygun olacaktır. Basenlerinizin genişliğinden şikâyetçiyseniz, sizin için önerilerimiz var: Örneğin bel kısmı büzgülü etekler ve pantolonlar da geniş basenli kadınların kurtarıcıları arasında. Basenlerinizi kamufle etmek için etek ve pantolon giydikten sonra kalçalarınızı örtecek kadar uzun bir bluz giyebilirsiniz. Ama cepli ya da teferruatlı modellerden kaçınmalısınız. Basenleri daha küçük göstermek için basen kısmına oturan kesimler kullanabilirsiniz. Pantolon boyunuzun uzun olması, yani yere değmesi sizi daha uzun ve ince gösterecektir. Bacaklarınız kalınsa kesinlikle ince bantlı ayakkabılar giymekten kaçının. Bilekten bantlı ayakkabılar da bacakları daha kalın ve kısa gösterir, unutmayın. Bunun yanı sıra dolgu topuklu ayakkabı ve çizmeler sizi olduğunuzdan kilolu gösterirken, zarif hatlı ince topuklu ayakkabılar daha ince görünmenizi sağlayacaktır.

2- Yeni doğum yaptım ve hamilelik döneminde aldığım kiloları geri veremedim. Bu halimle kendimi daha iyi hissetmem için beni olduğumdan daha ince gösterecek saç ve makyaj önerileri verebilir misiniz? (Tülin M. - Ankara)

- Hamilelik döneminde aldığınız kiloları hiç önemsemeyin. Hepsini bir dönem sonra geri verebilirsiniz. Bu kiloları verene kadar da ufak hilelerle hem stil sahibi hem de zayıf görünebilirsiniz. Örneğin saç kesiminiz bile sizi daha ince gösterebilir. Katlı kesilmiş saçlar, toplu yüzlerin daha ince görünmesini sağlar. Bunun yanı sıra kâkül, yüzü daha toplu gösterir. Yüzünüzün ince görünmesini istiyorsanız, saçınızı dolgun gösterecek modelleri tercih edin. Saçta uygulanacak değişik renk tonlarının yaratacağı hareket, yüzün yuvarlaklığını, yanakların tombulluğunu kamufle eder. Bu dönemde bronzlaştırcı krem kullanırsanız, hafif bronzluk elde edersiniz. Böylece ince ve yaza hazırlıklı görünebilirsiniz. Bu arada makyaj hilelerini de unutmayın. Örneğin elmacık kemiklerinin altına süreceğiniz koyu fondötenle yüzünüz daha kemikli ve ince görünecektir. Tam kemiklerin üzerine açık renk bir allık uygulayıp, iyice belirginleşmesini sağlayabilirsiniz.

3- Bazı kıyafetlerim beni daha ince gösterirken bazılarıyla daha kilolu görünüyorum. Kıyafet seçiminde nasıl kıyafetlerin ince göstereceğini önerirseniz çok sevinirim. (Mualla T. - Adana)
- Haklısınız, kimi kıyafet ince gösterirken kimisi de kalın görünmeye sebep olur. O yüzden kıyafet seçerken vücut tipinizi bilmeniz ve güvendiğiniz bölgeyi ön plana çıkarmanız gerek. Böylelikle kusurlu bölgeler, göze batmayacaktır. Bacaklarınıza güveniyorsanız mini etek giymekten çekinmeyin. Özellikle kalçalarınız genişse, etek ya da elbise giymekten hiç korkmayın. Uzun ya da diz hizasındaki etekler, basenlerdeki fazlalıkları belirsizleştirip seksi bir görüntü yaratır. Ama pantolon giymek istiyorsanız, uzun boru paça olanları deneyin. Daha kilolu görünmek istemiyorsanız, beyaz renkten, iri desenlerden ve vücut hatlarını belli eden jarse kumaşlardan uzak durun. Onun yerine, boyuna ince çizgili desenler ve koyu renkler tercih edin. Pilili etekler sizi olduğunuzdan kilolu gösterir. Beliniz kalınsa, kemerinizi belin çok az altında biraz da bol bir şekilde kullanmanızı öneririz.

4- Moda trendlerinin sadece zayıf kadınlar için olduğunu görüyorum. Fakat ben hafif kilolu biri olarak trendlere çok özeniyorum. Bu trendleri nasıl uygulayabilirim? (Begüm M. - İstanbul)
- Aslında bu sezonun trendlerini sizin gibi hafif kilolular da rahatlıkla uygulayabilir. Örneğin aşağıya doğru bollaşan elbiseleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Opak çoraplarla giyebileceğiniz bu elbiseler, sizi ince de gösterecektir. Ayrıca elbisenin koyu renk olması da başka bir hile. Tek renk kullanacağınız bu elbiseler sayesinde hem trendy hem de ince görünebilirsiniz. Taytların ya da koyu renk opak çorapların üzerine giyeceğiniz tunik bluzlarla da modayı takip edebilirsiniz. Bu sezonda yeniden aramıza katılan bol paça pantolonlar da zayıf gösterir. Ancak bu pantolonların altına giyeceğiniz ayakkabıya dikkat etmelisiniz. Düz babetler yerine yüksek topukluları giymenizi öneririz.
Haberin fotoğrafları