kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Kolombiya'da emekli bir general, 1985 baskınıyla ilgili tutuklandı
00:45
Kolombiya'da ülkenin modern tarihinin en karanlık bölümlerinden biri olarak nitelenen, 1985'de solcu gerillaların ele geçirdiği Adalet Sarayı'na düzenlenen operasyonda 11 kişinin kaybolmasıyla ilgili emekli bir general tutuklandı.

Savcılık, tutuklanan Ivan Ramirez komutasındaki istihbarat birimine bağlı askerlerin, silahlı M-19 gerillalarının bazı mahkemeleri ele geçirdiği Adalet Sarayı'na düzenlenen yaklaşık 100 kişinin öldüğü baskında, 11 kişinin saraydan dışarıya çıkışına refakat ettiğini bildirdi. Bu kişilerden bir daha haber alınamadığı belirtildi.

Savcılık bürosundan adı açıklanmayan bir yetkili, aralarında Ramirez'in birliğinden askerlerin de bulunduğu görgü tanıklarının, askerlerin elindeki 11 kişinin işkence edilerek öldürüldüğünü ileri sürdüğünü kaydetti.

Kaybolan 11 kişinin doğrudan ölümlerinden sorumlu tutulmayan Ramirez'in, bu kişilerin kaybettirilmesinden mahkum olması durumunda az 20 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Aralarında 9 yargıcın da bulunduğu 100'den fazla kişinin öldüğü operasyon nedeniyle ordu, soruna şiddet kullanarak müdahalesi nedeniyle eleştirilmişti.

(A.A)