kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP Kampı yarın başlıyor

Yeni Haber
AKP'nin geleneksel hale getirdiği ve 6 ayda bir yapılan "İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" yarın Kızılcahamam'da başlayacak. 1 Haziran'a kadar sürecek olan kampta kapatma davasının ardından partinin izleyeceği yol haritası da kesinleşmiş olacak.

AKP'nin bundan sonra izleyeceği yol haritasını belirleme açısından büyük önem taşıyan 12'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı öncesinde AKP Genel Merkezi'nde MKYK toplantısı yapılacak ve toplantının ardından da kamp başlayacak. Kızılcahamam Asya Termal Tesislerinde yapılacak olan toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra bakanlar, parti yöneticileri, parti kurucuları, milletvekilleri, Kadın ve Gençlik Kollarının MYK üyeleri katılacak.

DIŞ DÜNYAYA KAPILAR KAPANACAK

Cuma günü öğlenden sonra başlayacak kampta katılımcılar Cumartesi gününe kadar serbest vakit geçirecekler. Kampın resmi programı ise Cumartesi günü başlayacak. Cumartesi sabahı Başbakan Erdoğan, sabah 08.30'da milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya gelecek ve ardından toplantının açılış konuşmasını yapacak. Basına açık olacak konuşmanın ardından kamp çalışmalarını basına kapalı gerçekleştirecek. Kampın kapalı bölümünde ise her bakan kendi icraat alanlarıyla ilgili milletvekillerine sunum yapacaklar. Bu toplantılarda milletvekilleri de söz alarak önerilerini, beklentilerini bakanlar ve parti yöneticileriyle paylaşacaklar.

Kızılcahamam kampının son günü olan Pazar gününde ise Başbakan Erdoğan tüm milletvekilleriyle bir araya gelecek ve milletvekillerini dinleyecek. Milletvekillerinin sorduğu sorular yanıtlanacak ve kampın değerlendirmesi yapılacak. AKP'nin Kızılcahamam kampı Erdoğan'ın son Pazar günü yapacağı kapanış konuşmasıyla sona erecek.

"DAİMA YANINDAYIZ" MESAJI

22 Temmuz seçimlerinin ardından 2'inci defa düzenlenecek kampın ana gündemini ise kapatma davası oluşturacak. Dava açılmasından sonra süreci yönetmek konusunda parti organlarından yetki alan Erdoğan'ın bu kampta yol haritasına son şeklini vermesi bekleniyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının hazırladığı iddianamenin ardından parti içinde muhalif seslerin yükselmesine karşın milletvekilleri Erdoğan'a "daima yanındayız" mesajını verecek.

(ANKA)