kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gökçek'e Kızılırmak tepkisi

Yeni Haber
Kızılırmak suyunun kullanıldığını 21 gündür gizlediğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'dan büyük tepki geldi. Eryılmaz, Gökçek'in uygulamasını "Kepazelik" olarak niteledi ve "Halka gizlice Kızılırmak suyunun içirilmesi devlet adamlığı bir yana, adamlık bile değildir" suçlamasında bulundu.

Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz yaptığı yazılı açıklamada, Kızılırmak suyunu 21 gün önce getirmesine karşın kamuoyuna açıklamayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçek'e yüklendi. Eryılmaz, Gökçek'i "pişkinlik ve paronaya"nın içine düşmekle suçlarken, Kızılırmak suyu için fahiş ve gizli bir ihaleyle aldığını söyledi. Eryılmaz, Gökçek için "Ankaralılara 21 Gündür Kızılırmak suyunu içirmek, bir devlet yöneticiliği bir devlet adamlığı değildir. Dahası adamlık değildir. Adam gibi adam, yaptıklarını şeffaf bir biçimde ortaya koyan adamdır" dedi.

"YAPILAN EN HAFİF DEYİMİYLE KEPAZELİKTİR"

Eryılmaz, dünyanın hiçbir yerinde bu tür şeye rastlanmayacağını belirterek, yapılanın Ankaralılara hakaret olduğunu ifade etti. Eryılmaz, Gökçek'in "ne olduğu bilinmeyen" bir suyu Ankaralılara içirdiğini savunarak, "Bunu akıl almaz gerekçelerle açıklamak sadece Gökçek'e yakışan bir davranıştır, en hafif deyimiyle kepazeliktir" açıklamasında bulundu. Eryılmaz, Ankara'da doğacak her sağlık sorunun sebebinin Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek olduğunu iddia ederek, Gökçek'in suçüstü yakalandığını söyledi. Eryılmaz, Gökçek'in gizlice iş yapmasını ise Anayasa Mahkemesi üyeleri ile CHP Genel Merkezi'nin dinlenmesinden farkı olmadığını ifade etti.

(ANKA)