kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İtalyanlar bu reklâma çok kızdı

Yeni Haber
Almanya'da bir elektronik mağazasının 2008 Avrupa Şampiyonası öncesinde televizyon satışlarını arttırma amacıyla hazırladığı reklam spotu, İtalyanların tepkisi üzerine geri çekildi.

Elekronik alanında mağaza zincirleriyle tanınan Media Mark adlı firmanın, Almanya'da hazırlattığı reklam spotlarından birinde Alman komedyen Olli Dittrich'in canlandırdığı bir İtalyan taraftar, zampara ve üçkağıtçı olarak takdim edilince İtalyanlar tepki gösterdi.Spot, Toni adıyla canlandırılan, yağlı cildinin yanı sıra boynundaki kalın bir altın zincirle dikkati çeken İtalyan taraftarın, sahte güneş gözlüklerini orijinalmiş gibi yutturduğu imasını da içermekteydi.

Spotta, İtalyan taraftarı canlandıran Dittrich'in , Almanların milli futbol takımlarının şampiyonluğunu izlemek için televizyon satın aldıklarına değinmesinin ardından, ''bizlerse hakemleri satın alıyoruz... Şaka yapıyorum şaka'' şeklindeki sözleri İtalyanların tepkisini çeken diğer bir unsuru oluştururken, İtalya'nın Berlin Büyükelçisi Antonio Puri Purini durumu protesto etmişti. Almanya'da yaşayan 600 bin İtalyanın oyları sayesinde İtalya meclisine milletvekili olarak girmeyi başarmış Laura Gravini de olayı ''nahoş'' olarak niteleyerek reklam spotunu kullanan firmayı boykot çağrısında bulunmuştu. Demokrat Parti milletvekili, Almanya'da yaşayan İtalyanlara yaptığı çağrıda, ''Media Markt/Media World yöneticilerine, İtalyanların bu nahoş reklamı reklamı nasıl karşıladıklarını göstermeliyiz. Spot geri çekilene dek, İtalyanları bu firmaya ait mağazalarda tek bir sentlik dahi alışveriş yapmamaya davet ediyorum'' demişti.

Almanya'da Media Mark, İtalya'da ise Media World adıyla faaliyet gösteren firmadan yapılan açıklamada, İtalyanların tepkileri üzerine Almanya'aki reklam spotununun geri çekildiği bildirildi.