kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TRT Genel Müdürü ne kadar maaş alıyor?

Yeni Haber
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in TRT'den aldığı maaşın ardından Genel Kurul'da milletvekillerinin ısrarlı sorularına karşılık, Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeliğinden aldığı maaşı da açıkladı.

Aydın, Şahin'in Türk Telekom'dan 8 bin YTL maaş aldığını söyledi. Bakan Aydın, Genel Kurul'da, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'e de sert çıktı. Aydın, kendisine "Genel müdürden korkuyor musunuz, İbrahim Şahin'in getirilmesi için Tayyip Erdoğan direndi, Sezer atamadı, yine direndi. Genel Müdürün arkasında ne güç var, acaba tarikatların gücü mü var" diyen Genç'e, "Bir tarikatla ya da cemaatle ilgim olduğunu ispatlasın, hem bakanlıktan hem milletvekilliğinden istifa edeceğim. Benim Allah'tan başka kimseden korkum yok" diye seslendi.

Meclis Genel Kurulu'nda TRT Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıyla ilgili görüşmeler devam ederken, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in sözleri Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ı kızdırdı. Genç, TRT Genel Müdürü'nün maaşının net bir şekilde açıklanmamasını eleştirerek, "Sayın Bakan Genel Müdür'den korkuyor mu? İbrahim Şahin'in getirilmesi için Tayyip Erdoğan çok direndi. Sezer atamadı, yine direndi. Genel Müdürün arkasında ne güç var, acaba tarikatların gücü mü var?" diye konuştu. Milletvekillerinin sorularına yanıt vermek üzere kürsüye çıkan Bakan Aydın ise Genç'e sert çıktı. Aydın, Genç'in kendisinin herhangi bir tarikat veya cemaatle ilgisinin olduğunu ispat etmesi halinde hem bakanlıktan hem de milletvekilliğinden istifa edeceğini söyledi. Aydın, "Ben sadece Allah'tan korkarım. Konuşmanın da bir adabı olmalı, bu kadar da olmaz, benim inandığım şeyler var, bu ülke, bu vatan vardır gerisi teferruattır" diye konuştu.

ŞAHİN TÜRK TELEKOM'DAN 8 BİN YTL ALIYOR

Genel Kurul'da daha önce Genel Müdür Şahin'in sadece TRT'den aldığı maaşı açıklayan Bakan Aydın, milletvekillerinin ısrarlı sorularına karşılık Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeliğinden aldığı maaşı da açıkladı. Şahin'in, TRT Genel Müdürlüğü'nden 6 bin 296,13 YTL aldığını bir kez daha vurgulayan Bakan Aydın, Şahin'in Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeliğinden ise 8 bin YTL olduğunu bildirdi. Aydın, Şahin'e Avea'dan da Genel Müdür olmadan önce bir miktar ödeme yapıldığını ancak genel müdür olduktan sonra bunu bıraktığını söyledi.