kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Sütlü Ayşe

Margarini eritip, üzerine sıvıyağ ilave edin. Bu yağı aldığı kadar unla yoğurup, hamur haline getirin ve tepsiye yayın. Tepsiye yaydığınız hamurun üzerine, çekirdeklerini çıkardığınız kirazları dizin. Süt, şeker, un ve vanilyayla muhallebi pişirip, soğutun. Soğuduktan sonra içine dört adet yumurtayı kırıp, mikserle çırpın. Hazırladığınız muhallebiyi tepsideki hamura dökün ve fırında üzeri kızarana kadar pişirip, soğumaya bırakın. Dilim dilim keserek servis yapın.

Malzemeler 5 Kişilik
* 1 lt. süt
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı un
* 4 adet yumurta
* 125 gr. margarin
* 1/2 çay kaşığı vanilya
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 komposto kasesi kiraz
* Bir miktar un