kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bakan Günay'dan Nuri Bilge Ceylan'a övgü

Yeni Haber
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cannes Film Festivali'nde 'Üç Maymun' isimli filmiyle en iyi yönetmen ödülünü alan Nuri Bilge Ceylan'a "Benim güzel ve yalnız ülkem" sözlerinden ötürü teşekkür etti.
Günay, "Özellikle Fransa gibi Türkiye'nin AB sürecinde duraksamada olan bir ülkede, 'yalnız ve güzel ülkem' deyimi son derece vurgulu bir ifade tarzıydı" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Kaşgarlı Mahmud ve Dönemi' konulu 2. Türkiyat Araştırmaları Sempozyumu Açılış Töreni'ne katıldı. Program sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, Cannes Film Festivali'nde en iyi yönetmen ödülünü alan Nuri Bilge Ceylan'ı tebrik etti.

Ceylan'ın, en iyi yönetmen ödülünü almasının Türkiye'nin son zamanlardaki güzel sevinçlerinden birisi olduğunu söyleyen Günay, "Ayrıca, yaptığı konuşma da çok güzeldi. Onun için kendisine teşekkür ediyorum. Özellikle Fransa gibi Türkiye'nin AB sürecinde duraksamada olan bir ülkede, "yalnız ve güzel ülkem" deyimi çok özlü, yerinde, hem sanatçıya yakışır biçimde zarif hem de son derece vurgulu bir ifade tarzıydı. Hem yönetmenliği hem de bu sözler için kendisine teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Tören biter bitmez Ceylan'ı arayarak kendisini tebrik ettiğini ifade eden Günay, "Kendisiyle ilk konuşanlardan birisiyim" dedi.

DİVAN-I LÜGATİT TÜRK'ÜN TEK YAZMA NÜSHASI YAZ SONUNDA ANKARA'DA

Öte yandan, Bakan Günay; törende yaptığı konuşmada, Kaşgarlı Mahmud'un yazdığı ve ilk Türkçe sözlük olma özelliği taşıyan Divan-ı Lügatit Türk'ün tek yazma nüshasının İstanbul'da Millet Kütüphanesi'nde benzer diğer eserler ile sergilenmeye başlandığını hatırlattı. Günay, yaz sonuna doğru söz konusu yazma eserin Ankara'da Milli Kütüphane'de de sergilenmeye başlanacağını kaydetti. UNESCO'nun, 2008 yılını 'Kaşgarlı Mahmud'un 1000. Doğum Yıldönümü olarak kutlama kararı aldığını anımsatan Günay; yıl boyunca diğer Türk devletleri ile ortak paydada çeşitli etkinlikler yapmayı hedeflediklerini aktardı. Konuşmasının sonunda Bakan Günay, TÜRKSOY'a katılımcı kültür bakanlarına teşekkür plaketlerini verdi.

CİHAN