kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"İstanbul ekonomik canlılığın ta kendisi"

Yeni Haber
Dünya Ekonomik Forumu, İstanbul için "Ana karalar ve uygarlıkların birleşmesini simgeleyen yer, ekonomik canlılığın ta kendisi" tanımını yaptı.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Avrupa ve Orta Asya'ya ayrılan toplantısını İstanbul'da 30 Ekim -1 Kasım tarihlerinde düzenleyecek. Davos toplantılarıyla ünlü WEF'in bu yılki etkinliklerinin tanıtıldığı yayında İstanbul toplantısından beklentiler sıralandı. Avrupa ve Orta Asya'ya ilişkin ilk WEF toplantısının İstanbul'da yapılacağı belirtilirken İstanbul için; "Ana karalar ve uygarlıkların birleştiği yer ve ekonomik canlılığın ta kendisi" ifadesi kullanıldı.

Yayında, İstanbul'daki sonbahar toplantılarının; Avrupa, Türkiye, Rusya, Orta Asya ve Orta Doğu'dan birçok katılımcı yanında, iş dünyası liderleri ve hükümet temsilcilerini, bölgenin karşı karşıya olduğu ortak sorunları ve ortak işbirliğinin geleceğine ilişkin yol haritasını keşfetmek üzere bir araya getireceği belirtildi.

Dünya Ekonomik Forumu İstanbul toplantılarının üç hedefi ise şöyle açıklandı:

"-Bölgedeki iş olanak ve fırsatlarını sınamak ve küresel ekonomik yavaşlamanın ardından rekabet stratejilerini tanımlamak;

-Bölgesel jeopolitik ve güvenlik gündemi saptamak;

-Bölge çapında refah, istikrar ve güvenliğin sağlanması için önkoşul olan kültürler ve dinler arası diyalogda ilerleme sağlamak."

(ANKA)