kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Kur kenesine" rağmen yola devam

Yeni Haber
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Bu yapay gündem dalgalarıyla boğuşmadan 'kur kenesi'ne rağmen işimize devam etmemiz gerekir" dedi.

Tüzmen, İstanbul'da gazetecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu yıl 25 milyar dolarlık doğrudan yatırım beklediklerini, ancak kapatma davasıyla bu rakamın 13 milyar dolarda kalacağı" açıklamasını hatırlatması üzerine, devamlılığın içerisinde böylesine bir duraksama emaresinin gözükmesinin yabancıları tereddüte ve bir takım soru işaretlerine yönelttiğini söyledi.

Tüzmen, "Anlatmakta güçlük çekiyorsunuz tabii. Bütün işler ciddi bir ivme kazandı. Türkiye'de yaşanan her şeyin maliyeti ağır olmazsa bu günlere gelmez, çok da üst rakamlarda yolumuza devam ederdik" diye konuştu.Türkiye'de de kişi başı gelir rakamıyla her şeyin ortaya çıktığını kaydeden Tüzmen, "Biz daha demokrasiyi tüm kurum ve kuruluşlarıyla tam olarak yaşamak için 15-20 bin dolar kişi başına gelir seviyesini bekleyeceğiz. O rakamlara ulaşabilmek için de var gücümüzle çalışacağız. Şu anda önümüze bakalım. Olan oldu. 'Keşke'leri ve 'ama'ları kullanmadan yolumuza devam edelim" dedi.

Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunu ifade eden Tüzmen, "Bence böylesine yapay gündemlerin yarattığı dalgalarla boğuşmadan yolumuza kaptanlığımızı güzel bir şekilde göstererek... Bu yapay gündem dalgalarıyla boğuşmadan 'kur kenesi'ne rağmen işimize devam etmemiz gerekir" diye konuştu.Bir gazetecinin, yabancıların AK Parti'nin kapatılma davasıyla ilgili neler söylediğine ilişkin sorusu üzerine Tüzmen, şunları kaydetti:

"Tabii ki bu kullanılıyor. Yabancı, özellikle Türkiye'deki ve dışarıdaki bazı mihraklar tarafından kullanılan bir söylem. Gönül isterdi ki olmasın tabi. Yani böylesine bir sıkıntıyı yaşamayalım ama şu anda oraya da takılıp kalmamak, yolumuza devam etmemiz gerektiğine inanıyorum. Biz burada tartışabiliriz. Ciddi tabii ki etkilenme olmuştur. Yabancı sermaye bu konuda zaten tedirgindir, ürkektir. Yabancı sermaye nerede istikrar varsa oraya doğru gider. Eskiden istikrar olmadığı için o yabancı sermaye gelememişti. Ama 2002'den sonra çok hızlı bir şekilde artarak yıllık bu ülkeye 20 milyar dolarlık yabancı sermaye girişi oldu. Bu şekilde devam etmesi lazım. Hedeflerimiz. 30-40 milyar dolarlara gelmek. O zaman da tabii bu soru işaretlerinin kafalarda dağılması lazım."

AA