kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TBMM Başkanı Toptan, Bükreş'te

Yeni Haber
Resmi bir ziyaret için Romanya'da bulunan TBMM Başkanı Köksal Toptan, temaslarına başladı.

İlk olarak Victoria caddesi üzerindeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulunan Toptan, daha sonra Meclis Sarayı'na geçti. Toptan'ı burada Romanya Meclis Başkanı Bogdan Olteanu karşıladı. Karşılamada Romanya meclisindeki soydaş milletvekilleri Ahmet Alaaddin ve Hüseyin İbrahim ile Türk ve Tatar birlikleri temsilcileri de hazır bulundu.

Romanya Meclisi Başkanı Olteanu, iki ülke arasındaki iyi ilişkilere dikkat çekerek, AB'ye üyelik yolunda Türkiye'ye verdikleri desteğin devam ettiğini belirtti. TBMM Başkanı Toptan, da iyi ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her iki ülkenin sahip oldukları konum itibarıyla daha sıkı işbirliği zemininin mevcut olduğuna parmak bastı.

Başbaşa yapılan ikili heyetler arası görüşmelerin ardından parlamento şeref defterini imzalayan Toptan, Romen mevkidaşı Olteanu ile fotograf çektirdi. Daha sonra meclisteki milletvekillerinin çalışma odalarını gezen Toptan'a Romen mevkidaşı sarayla ilgili bilgi verdi. Olteanu'nun ardından Romanya Senatosu Başkanı Nicolae Vacaroiu'yu ziyeret eden Toptan, Türk Şehitliği'ne geçecek.

AA