kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'de "Madımak" görüşmesi

Yeni Haber
Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın önce müze olmasını savunduğu daha sonra da "Bütçem yetersiz, kamulaştıramıyoruz" diyerek geri adım attığı Madımak Oteli müze projesine ilişkin devreye giren CHP yönetimi, çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmaları yürüten CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Madımak Oteli'nin sahibi ile geçtiğimiz günlerde parti genel merkezinde bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın "Madımak'ta lokanta beni iğrendiriyor" sözleriyle gündeme gelen Madımak Oteli'nin müze yapılması tartışmaları sürüyor. 2 Temmuz 1993 yılında yaşanan olaylarda 35 kişinin yaşamını yitirdiği otelin müze yapılması için kolları sıvayan CHP yönetimi, bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor.

Müze çalışmaları yürüten CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve bazı milletvekilleri geçtiğimiz günlerde otel sahibi Murtaza Öğütçü ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Edinilen bilgilere göre, görüşmede otelin kamulaştırılması için gerekli fiyat konusu ve süreç değerlendirildi. Otele 15 milyon YTL değer biçen Öğütçü ile ilerleyen günlerde tekrar görüşülmesine karar verildi. Otelin fiyatının yüksek tutulması müze tartışmalarının bir süre daha devam edeceği yorumlarına neden olurken, parti yönetiminin bu konuda Sivas Valisi başta olmak üzere kentin önde gelenleriyle de görüşmesi gündemde.

ANKA