kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Eğitimden Haberler

Geleceğin mesleği yöneticilik olacak
HEDEF Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Okan Üniversitesi'nde Girişimcilik dersi verdi. Sancak gençlere gelecekte yöneticiliğin en çok aranacak özellik olduğunu söyleyerek, geleceğin meslekleri olarak hastane, çiftlik ve iş merkezi yöneticilikleri olarak sıraladı. Siirtli bir aşiretin içinde doğan ve çevresinde üniversiteye giden ilk genç olan Ethem Sancak, başarı hikâyesini gençlerle paylaştı. Girişimcinin en önemli özelliğinin takım kurabilme ve geleceğin ihtiyaçlarına yanıt verebilme becerisi olduğunu anlatan işadamı gelecekte Türkiye için tarım, hayvancılık ve enerji sektörlerinin hayati önem taşıyacağını söyledi.

Terakkililer Türkçe'yi seviyor

TERAKKİ Vakfı Okulları'nda, Terakki Toplum Gönüllüleri Kulübü (Köstebek) öğrencileri "Türkçemi Seviyorum" kampanyası başlattı. Kampanya yabancı dil kelimelerin yaygınlaşması, giysilerdeki yabancı dil kullanımı gibi konulara dikkat çekmek üzere gerçekleştirildi. "Giysilerde Türkçe İstiyoruz" diye bir de imza kampanyası düzenleyen ve 474 imza toplayan öğrenciler bu imzaları giyim eşyası üreten çeşitli firmalara gönderecek. Bu arada günlük yaşamda Türkçe karşılıkları olduğu halde bunun yerine yabancı kelimelerin kullanılmasını eleştiren öğrenciler okulda Türkçe kelimelerin kullanılması için etkinlik düzenleyecek.

Almanya'dan misafirleri var

ÖZEL ALEV Lisesi öğrencileri; "Şehir Portresi İstanbul; Eski ve Yeni İstanbul" projesi kapsamında, "Kardeş Okul" Köln - Porz Gymnasium'dan gelecek olan lise öğrencilerini bu pazar günü ağırlamaya başlayacak. Gelen 13 öğrenci ALEV'lilerin evlerinde konuk edilecek. Öğrencilere İstanbul'un tarihi mekânları gezdirilecek. Almanya'dan gelen öğrenciler ise önümüzdeki ekim ayında Özel ALEV Lisesi öğrencilerini kendi şehirlerinde ağırlayacak.