kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çekimlerde üstümüzden 3 bin tane uçak geçti

İLKER GEZİCİ
Çekimleri sona eren 'Osmanlı Cumhuriyeti' adlı filmin yönetmeni Gani Müjde: 40 günü çok güzel geçirdik. Sesli çekim yaparken, üstümüzden yaklaşık 3 bin tane uçak geçti. Bol miktarda vapur, helikopter tren ve araba vapuru da vardı!..
Gani Müjde'nin senaryosunu yazıp, yönetmenliğini üstlendiği 'Osmanlı Cumhuriyeti' filminin çekimleri tamamlandı. Ata Demirer ve Vildan Atasever'in başrol oynadığı tarihi-komedinin final gününde tüm ekip birbirini kutladı, şampanya patlatıldı.

40 GÜN GÜZEL GEÇTİ
40 gündür İstanbul'un tarihi yerlerinde çekim yapan ve gerekli izinleri alamadığı için duyduğu sıkıntıyı her fırsatta dile getiren Gani Müjde, "Çekimler bittiği için tabii ki üzülüyoruz ama istediklerimizi gerçekleştirebildiğimiz için de seviniyoruz. Her ne kadar mekan konusunda sıkıntı yaşasak da 40 gün çok güzel geçti" dedi. "Ata Demirer hepinizi çok şaşırtacak! Şu ana kadar tanımadığınız bir Ata Demirer'le karşılacak ve muhteşem bir oyuncu olduğunu göreceksiniz" diyen Müjde; kasımda vizyona sokmayı düşündüğü filmine 'yapımcının batmayacağı kadar' izleyici gelmesini beklediğini söyledi. "Çekim yaptığımız mekanları gözümüz gibi koruyoruz" diyen Gani Müjde, yaşanan zorlukları esprili bir dille anlattı:

HEP ARA VERDİK
"Çok şükür Kültür Bakanı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın izniyle filmi çektik. Sayamadım ama çekim yaptığımız sürece üzerimizden yaklaşık 3 bin tane uçak geçti ve biz sesli çektiğimiz için uçak geçmediği birer dakikalık araları bekledik. Hele Sepetçiler Kasrı'nda arkamızdan geçmeyen kalmadı. Uçak, helikopter, vapur, araba vapuru, tren! O yüzden 'Bu film Ulaştırma Bakanlığı'nın müsaade ettiği zamanlarda çekilmiş bir filmdir' diyorum."
Haberin fotoğrafları