kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Günün birinde bir katili de oynayabilirim

'Avrupa Yakası'nın 'Tanrıverdi'si Sarp Apak, oyunculuk hedefini Harper's Bazaar dergisine anlattı: Daha yolun başındayım, henüz biriktiriyorum. Şansımı başka rollerde de denemek, günün birinde soğukkanlı bir katili de canlandırmak isterim..
atv'nin kahkaha klasiği 'Avrupa Yakası'nın 'Tanrıverdi'si olarak ünlenen Sarp Apak, komedi dışındaki rollerde de şansını denemek istediğini belirterek, "Günün birinde soğukkanlı, karşısındakini gözünü kırpmadan öldüren bir adamı canlandırabilirim. Ama yolun başında bir oyuncu olarak, bu tarz bir rolü daha sonraya saklıyorum" dedi. 'Beyaz Melek', 'Plajda' ve 'O... Çocukları' filmlerinde başrol oynayan Apak; Harper's Bazaar dergisinden Oben Budak'a verdiği röportajda; oyunculuğa ve ilişkilere dair düşüncelerini anlattı.

GÜLSE'YE DANIŞIRIM

* Genelde komedi rollerinde oynuyorsunuz, bu türün üzerinize yapışması sorun olur mu?
Temel rayım komedi olacak ama güzel duraklarda inip, oralarda neler olup bitiyor öğrenmem gerekiyor. Mesela 'O... Çocukları' değişik bir senaryoydu ve oyuncu olarak o filmin tadına bakmam gerekiyordu. Oyuncu olarak oynanması gereken bir roldü. Okur okumaz oynama kararı aldım. Bu yüzden, komedi dışındaki rollerde de şansımı denemek istiyorum. Hatta ileride şaşırtıcı rollerde yer almayı istiyorum. Bu işin eğitimini aldım, senaryo ne isterse onu yaparım.

* Tuba Ünsal'la oynadığınız 'Plajda' filminde kadın kılığına girmenizin dezavantajı oldu mu?
Hiç olmadı diyebilirim. Çünkü gerçekten çok şey öğretiyor insana. Bir kere teknik anlamda çok yüksek standartlarda çalışıyorsunuz. Oynamaktan çok keyif aldım çünkü çok özgür bir alandı...

* Gönlünüzde yatan şaşırtıcı rol ne peki?
Günün birinde soğukkanlı, karşısındakini gözünü kırpmadan öldüren bir adamı canlandırabilirim. Ama yolun başında bir oyuncu olarak, bu tarz bir rolü daha sonraya saklıyorum. İçime sindire sindire, tadını çıkararak oynamak istiyorum çünkü. Şu anda üç günde dizi, bir ayda film çekiyoruz. Her şeyi hızlı tüketiyoruz. Anca zanaat yapıyoruz, sanat durumumuz pek olmuyor. Şimdi toplama heveslisiyim, bu tip projelerde ileride yer alacağım.

GELECEK TELAŞIM YOK

* Bu yolculukta akıl hocanız var mı?
Gülse Birsel'le konuşuyorum. Onun aklına çok güveniyorum. Her projeyi muhakkak onunla konuşuyorum. Ona özel bir minnetim var. Ben kendime inanıyordum ama birinin de bana inanması gerekiyordu.

* Peki, Gülse Birsel nasıl buluyor gidişatınızı?
Çok iyi buluyor. Her şeyi paylaşıyoruz. 'Beyaz Melek' filmi geldiği zaman, "Mahsun Kırmızıgül çekiyor" dedi, bir durdu mesela. Ben de durdum aslında. Ama hikayeyi duyunca, "Denemelisin, korkak olma" dedi ve film patladı. 'Plajda'nın ticari bir iş olduğunu da o kabul ettirdi bana.

* Biraz da son projeniz 'O... Çocukları'ndan bahsedelim...
Senaryoyu okur okumaz kabul ettiğim bir çalışma. Akşam dokuzda geldi, 10.30'da arayıp oynayacağımı söyledim. Çünkü bu aralar normalde hep 'hayır' diyorum. Bunun nedeni; hep bir kademe üstte rollerde oynamak istemem. Hazır seçme şansım da varken ince elemek istiyorum.

* O şansı kendiniz yarattınız sonuçta...
Evet, ama önemli olan bu şansın sürmesi. Eskiden herkes sokakta gördüğünde, 'Tanrıverdi' derdi. Şimdi yavaş yavaş 'Sarp Bey' demeye başladılar. Geleceğim için de acelem yok; paragöz değilim. Güzel projeler oldukça devam edeceğim. İçim rahat olsun istiyorum. Bazı insanlar, "Para için yap bari" diyebiliyor ama çok yüksek rakamlara bile "Hayır" dediğim an ciddiyetimi anlıyorlar. Para için her önüne gelen projeyi kabul edersem, geleceğim tehlikeye girer.

* Gelecek kaygınız hiç mi yok?
Olmaz olur mu, tabii ki var. Ama diğer korkum da her şeyi aynı oynayan oyunculardan olmak. Gelişime ayak uydurmak önemli. Mesela bu konuda Cem Yılmaz'ın evrimini hayranlıkla izliyorum. Ne kadar düzgün, ne kadar imrenilecek bir çizgisi var. Şöhret, asla huzurumun önüne geçmemeli. İyi iş yapınca şöhret kendiliğinden oluyor. Bizim işi doğru yaparsan güzel para da kazanılıyor.

ÜNLÜ KADIN İSTEMEM

* Bu işe stand-up'la başlamışsınız. Stand-up olayını da ayrı bir kariyer olarak planlıyor musunuz?
15-20 dakikalık anılarımı anlatıyordum. Çok eğlenceliydi ama bunu işe dökerseniz, çok sağlam bir hikayenizin olması lazım. İnsanları oraya toplamak için gerekli hikayeyi yakalarsam, yapacağım bu işi. Ama bunu yaparken kendimi, "Bakın ben de komiğim" diye sunmak istemiyorum. "Bir hikayem var, bunu dinlemeniz lazım" demek istiyorum.

* Çok konuşulduğunuz halde, hiçbir magazin programında sizi göremiyoruz...
Bana, "Neden ünlülerle çıkmıyorsun?" diye soruyorlar. Çünkü bu tip şeyler; adamı bir basamak yukarı çıkarıyormuş gibi gösteriliyor. Sadece kariyerim gelişsin diye biriyle beraber olma fikri bana çok uzak. Öyle bir kadınla hayatta beraber olamam. Bunu çok fazla erdemliyim diye söylemiyorum. Sadece sağlıksız geliyor bana. Birini, "Bakın, bu benim kız arkadaşım" diye insanlara sunmak benim için önemli bir şey.
Haberin fotoğrafları