kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kendimi ispat değil hizmet için yaptım

BÜLENT İPEK
Pop müzik sanatçısı Funda Arar, klasik Türk Sanat Müziği şarkılarını söylediği 'Rüya' adlı bir albüm çıkarttı. Arar, albümü, kendini ispat etmek için değil, müziğe hizmet etmek için yaptığını söylüyor..
Funda Arar, kendisinden yıllardır beklenen Türk Sanat Müziği albümünü sonunda çıkardı. İTÜ Konservatuvar'da Türk Müziği eğitimi alan, ancak pop-rock tarzındaki albümleriyle tanınan Arar, 'Rüya' adını taşıyan son albümüyle okulda öğrendiklerini dinleyicilerine ulaştırıyor. Arar; yeni albümünü, yeni imajını ve evliliğini anlattı...

* Yola ilk çıktığım günden beri aklımda Türk müziği albümü yapmak vardı. Bu benim rüyamdı, o yüzden albümün ismini 'Rüya' koydum. Aslında televizyonda Türk müziği şarkıları söylememden dolayı oluşan talebe cevap verdik.

* Bu benim eğitimini aldığım bir müzik tarzı. Bu albümü kendimi ispat için değil, hizmet için yaptım. Büyük bir iddia olmasın ama Türk Müziği sevenlerin, popüler olmuş bir şarkıcıdan, sevdiği şarkıları dinleyebileceği bir albüm oldu. Hem de Türk müziğini popüler yapmak adına bir albüm olsun istedik. Çok acı ama maalesef kendi müziğimizi popüler yapmak gibi bir ihtiyaç var.

YANLIŞLARIM OLDU

* Bu işin farklı ayakları var. Her şey masanın birer ayağı. İlk başta sesin de dış görünüşün de önemi var. Kainat güzeli olmanıza gerek yok belki ama elinize yüzünüze bakılır olması gerekiyor. Bu işin bir vitrini var. Benim bu anlamda yanlışlarım oldu ama bu albümde kendimi profesyonel ellere teslim ettim.

* Önceden beni sokakta görenler hep 'Ne kadar gençmişsiniz', 'Böyle daha güzelsiniz' gibi laflar ediyorlardı. Demek ki bir yerlerde yanlış yapıyordum. İnsan her şeyi kendisi bilemez. Esra Başıbüyük yaptı bu abümdeki styling'imi. Benim gösteremediğim Funda Arar'ı o bulup keşfetti.

* Benim de görmek istemediğim eski fotoğraflarım, görüntülerim var. Sonradan kendinizi gördüğünüzde 'Bu nasıl bir saç, bu nasıl görüntü' diyorsunuz. Yenilenmek gerekiyor. Bu sizde var olanı çıkarmaktır.

* Türk Müziği albümü yaptım diye ağır, pullu tuvaletlerle çıkmam gerekmiyordu. Ama bir yandan da Türk Müziği'nin o naif duruşunu da vermemiz gerekiyordu. Bence fotoğraflarda bunu başardık. Türk Müziği dinlemeyip de beni dinleyenler, beğenenler bu sayede bu müziği de dinleyecekler, bu müzik tarzına aşık olacaklar belki...

SÖYLEMEYE ÇALIŞTIM


* Bir ara 'Bu şarkıları söylemek her babayiğidin harcı değildir' diye bir laf ağzımdan çıktı ama bunun devamında 'Benim de harcım değildir' vardı, o kısmı duyulmadı. Bu şarkıları zaten ustalar öyle yorumlamışlar ki, bunları tekrar yorumlamak her babayiğidin harcı değil. Bunlara ben de dahilim. Ben zaten okudum demiyorum, okumaya çalıştım diyorum. Bunca zamandır Müzeyyen Senar'lar, Behiye Aksoy'lar, Zeki Müren'ler, İnci Çayırlı'lar okurken, biz söylemeye çalışırız ancak. Kimse de okudum demesin.
Haberin fotoğrafları