kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hangi gıda prebiyotik içerir?

27.05.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Hangi gıda prebiyotik içerir?
Prebiyotik çok moda oldu. Sizce bunu dışarıdan almak şart mı? Yiyeceklerde de bulunur mu? Prebiyotikli yiyeceklerin bir zararı var mı? Derya N./Edirne

Probiyotiklerle tanışalı çok oldu. Bağırsakta doğal olarak bulunan bakterilerin haricinde bağırsağa yeni ve dost bakteriler ekleyen yoğurtlar ve içecekler, sağlığa oldukça yararlı. Ancak prebiyotik denilen ve probiyotikler gibi bağırsak sağlığına katkıda bulunan başka bir kavram daha var. Prebiyotikler ince bağırsağınızda hiç sindirilmeden kalın bağırsağa geçen yiyeceklerdir. Fasulye ve nohut gibi baklagiller; enginar, soğan ve sarmısak gibi yiyecekler prebiyotik etkileriyle kalın bağırsağınızda doğal olarak bulunan dost bakterilerin çoğalmasına yardımcı olurlar. Lif ve nişasta dolu bu yiyeceklerle de, bağırsak sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sağlığınız ve güzelliğinizle ilgili sorularınızı ve merak ettiğiniz her şeyi 'saglik@sabah.com.tr' adlı mail adresine yazabilirsiniz. Dr. Ece Hattat sorularınızı, bu köşede sizin için yanıtlayacak.