kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğayla savaşmayalım birlikte yaşayalım!

ZEYNEP ALKAN
'WWF Türkiye'nin bu yıl Bodrum'da düzenlediği etkinlikler kapsamında bir sergi açan Süha Derbent, 50 bine aşkın fotoğrafını derneğe bağışladı. Derbent: Çocuklara sadece bazı hayvanların fotoğraflarını gösteriyoruz. Bir gün o da olmayacak. Doğayla savaşmak yerine onunla var olalım..
İLİŞKİLİ HABERLER
Doğayla savaşmayalım birlikte yaşayalım!
Faaliyetlerine 1975'ten bu yana devam eden 'WWF Türkiye-Doğal Hayatı Koruma Vakfı', her yıl farklı bir ülkede yaptığı kongrelerini bu yıl Otel Kempinski Barbaros Bay Bodrum'da düzenledi. Kongrelerin amacı 'küresel iklim değişikliği'ydi. 'WWF Türkiye'de kongrenin yanı sıra, Türkiye'nin ilk ve tek vahşi doğa fotoğrafçısı sayılan Süha Derbent'in 'Vahşi Yaşam' isimli sergisi de görücüye çıktı. 30 Mayıs'a kadar 22 adet fotoğrafın halkla buluşacağı serginin tüm geliri de 'WWF Türkiye'nin doğa koruma çalışmalarına aktarılacak. Sergideki her bir fotoğraf 4 bin Euro'dan satılacak. Sergiyle ilgili konuştuğumuz ünlü fotoğrafçı Süha Derbent, bundan 1.5 yıl önce 'WWF Türkiye'ye 50 bini aşkın fotoğraflarının sınırsız kullanım hakkını verdiğini belirterek bundan sonra çekeceği tüm fotoğrafları da aynı şekilde vakfa bağışlayacağını anlattı.

İSTANBUL'DA SERGİ
WWF Türkiye'yle daha başka projeler yapmayı da hedefleyen Derbent, Bodrum'daki serginin bitiminden sonra İstanbul'da da daha bir büyük sergiye imza atmak istiyor. Yine vakfa bağışlanmak üzere bir kitap çıkarmaya hazırlanan Derbent, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yeryüzünde 38 tür kedi var. Temel hedefim yedi büyük kediyi fotoğraflamak. Şu ana kadar aslan, leopar, kaplan, çita, 'Kar Leoparı' ve 'Puma'nın aralarında bulunduğu altı çeşit kedinin fotoğraflarını çektim. Çekemediğim bir tek 'Jaguar' kaldı. Onu da muhtemelen bahar ya da kış gibi çekeceğim. Kitabımda da bu yedi tür yer alacak ve ismi de, 'Dünyanın Yedi Harikası' olacak..." Süha Derbent, 'Vahşi hayvanların soyunun tükenmesini nasıl önleyebiliriz?' sorusunu ise "Bu saatten sonra tükenmeyi durdurmak değil, ancak varolanların ömrünün uzatılması söz konusu olabilir" diye yanıtladı.

İLAÇ KULLANMAM!
Derbent şunları söyledi: "Çocuklara artık bazı türlerin fotoğraflarını gösterebiliyoruz. İleride onların da soyları tükenecek, fotoğrafları bile gösteremeyeceğiz. O gün dünyanın sonu gelecek... Doğayla savaşmak yerine onunla varolmayı öğrenmeliyiz."
Haberin fotoğrafları