kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

Hizmetçisinin oğlunu Harvard'a gönderiyor

Ender Mermerci'nin, kendi çocuğu gibi özel okullarda okuttuğu Moldovalı hizmetçisinin oğlu Dimitri, Harvard'dan burs kazandı. Mutluluktan havalara uçan Ender Hanım, tüm masraflarını karşılayıp Dimitri'yi Harvard'a gönderecek.
Dün Ender Mermerci ile konuştum; mutluluktan havalara uçuyordu. Mutluluğunun sebebi de, Enka Okulları'nda okuttuğu, Moldovalı yardımcısı Vala'nın oğlu Dimitri Tasmalı'nın Harvard'a burslu olarak kabul edilmesi... Ender Hanım, sanki kendi çocuğu Harvard'da okuyacakmış kadar sevinçli ve heyecanlı. Dimitri'nin başarısı, Ender Hanım'ın kızlarını da çok mutlu etmiş. Amerika'da yaşayan Yosun haberi duyunca sevinç gözyaşları dökmüş. Ender Hanım, "Kızım Yosun bile, Dimitri'nin Harvard'a kabul edildiğini duyunca sevinçten ağladı" dedi.

BÜTÜN MASRAFINI KARŞILAYACAĞIM

Ender Mermerci, yıllar önce, iki çocuk sahibi Moldovalı Vala Tasmalı adlı kadını yardımcısı olarak işe almış. Vala'nın çocuklarını da yanına getirmesine izin vermiş. Onları, bütün masraflarını karşılayıp Enka Okulları'na yazdırmış. Vala'nın 18 yaşına gelen oğlu Dimitri bu yıl birincilikle okulunu bitirecekmiş. Dimitri, yurtdışındaki 10 önemli üniversiteye burs başvurusunda bulunmuş. Türkçe, Moldovca, Rusça, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca bilen Dimitri'yi, içlerinde Harvard'ın da bulunduğu sekiz üniversite kabul etmiş. O da Harvard'ı seçmiş. Şimdi, okuması için her türlü desteği verdiği Dimitri'yi Harvard'a göndermeye hazırlanan Ender Mermerci, "Harvard ne kadar burs verecek bilmiyorum ama Dimitri'nin orada okuması için her şeyi yapacağım. Bütün masraflarını karşılayacağım" diye konuştu.

BANA HASTALIĞIMI UNUTUTTURDU...
Son aylarda -her ne kadar korkulacak bir durum olmasa da- kanser hastalığıyla uğraştığı için morali bozuk olan Ender Hanım, bu haber üzerine bütün sıkıntılarını unutmuş, kendisi de zaten "Son aylarda aldığım en güzel haberdi, bana hastalığımı unutturdu" sözleriyle mutluluğunu bir kez daha dile getirdi. Başka yardıma muhtaç çocukları da okuttuğunu bildiğim Ender Mermerci'nin Dimitri için yaptıkları her türlü övgüyü hak ediyor. Üstelik bunları, bazıları gibi yardımsever görünmek için değil, yürekten yapıyor.