kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

(PAZAR ilan basınca Güneş Kardeşimin nefis Pazar yazısı, bugüne kaldı gene.. Özürlerimle.. hu.)
Abuzittincim,
Geçen gün bi arkadaşım anlattı. Marmaris'te KİPA'ya gitmiş. Bu büyük alışveriş marketlerinden biri. Çoğunluğu İngiliz sermayeli.. Arkadaşımın bi oteller zinciri var.. Arada sırada çarşı pazar dolaşıp bizzat fiyat araştırması yapıyor. Hâlâ böyle patronlar var yani..
Uzatmim, elinde kâğıt kalem raflar arasında dolaşırken yanına mağazanın iki güvenlik görevlisi gelmiş.
"Yazdıklarınızı lütfen bize verin" demişler. Dikkatini çekerim çok nazik bi ifade "Lütfen.." diyorlar. Gerçekten de nazik adamlarmış ama arkadaşım şaşırmış "Niye vereyim?" demiş.
"Uygulamamız böyle, rakip mağazalar burada fiyat araştırması yapamaz!" demişler.
Bizimki rakip bi firma değil, tam tersi iyi bi müşteri olduğunu söylemişse de meramını anlatamamış. Devreye müdür filan girince işi tatlıya bağlamışlar ama bu arada, elindeki notları almak isteyen güvenlikçilerle de tatsız şeyler olmuş.
Buradan çıkartacağımız, demek ki elimizde defter kalem böyle yerlere girmeyeceğiz. Hepimizin otel zinciri olmadığına göre "Vay casus herif" diye arkada bi depoya götürüp orada ufalayabilirler yani!
Hele yeni kanun "güvenlik elemanlarına" öyle yetkiler veriyor ki neredeyse devletin resmi polisinden daha da güçlüler. Bu esasında çok ciddi bi konu, nedense, üzerinde duran yok. Şundan da yok, emekli polislerin hemen hepsi artık özel güvenlikçi oluyor, hatta bunun için polislikten istifa edenler bile var.
Anlaşılan hükümet de "polisleri karşıma almayayım" diye özel güvenlikle ilgili yasadaki aksaklıkları görmezden geliyor.
Burdan gene başa dönecek olursak, KİPA müşterilerine acayip biçimde davranırken gene yabancı sermayeli bi başka şirket, IKEA şöyle bi duyuru yapmış..
"Fikir çalmak serbest!" Aradaki zihniyet farkına bak. Zaten "endüstriyel casusluk " öylesine gelişti ki artık uydular kullanılıyor.
Çin'in bu konuda da çok ilerlediği malum. Yani Çinlilerin KİPA'daki fiyatları saptamak için, koltuğunun altında defter kalem, casus göndermesine gerek yok demek istiyorum.
Madem konu fiyat meselesine geldi, Marmaris'ten bi haber de ben verim. Bunun başlığına "Dakika 1, gol 1" de diyebiliriz.
İngiliz turist yat limanında bi lokantaya gitmiş. İki porsiyon çiftlik çuprası.. Bi salata.. Bi de sofra şarabı. Adisyon 238 lira! İnsaf yani. Daha sezon yeni başlıyor adamları şimdiden kazıklayıp kaçırmanın ne anlamı var kardeşim? Ondan "Dakika 1 gol 1" diyorum.
Garson hesap pusulasını masaya bırakırken "Bahşiş hariç!" demeyi de ihmal etmemiş. Yüzsüzlüğün bu kadarı pes.
Acaba diyorum Çin'le anlaşsak bu gibi acımasız esnafı (bunlara esnaf da denmez ya) saptamak için bize de uydudan servis yapabilirler mi?
Yeni Vali Ahmet Altıparmak'ın işi zor. Bu gibi "turizm teröristleri" temizlenmedikçe Marmaris'in kan kaybı sürer gibime geliyor.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.