kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bankalar personel alımına başladı

Yeni Haber
Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASS) Adana Şube Başkanı Ömer Faruk Delikanlı, kriz döneminde en fazla işçi çıkarımının yaşandığı bankaların, büyüme süreci ile yeniden personel alımına yöneldiğini söyledi.

Delikanlı, 2001-2002 yıllarında yaşanan ekonomik krizde, çoğu bankanın küçülme yoluna gittiğini, bunun da şube kapanmaları ve personel çıkarımları ile kendini gösterdiğini anımsattı.Kriz döneminde yaklaşık 12 bin banka çalışanının işsiz kaldığını belirten Delikanlı, şöyle konuştu:

''Bankaların yeniden yapılanma sürecinden başarı ile çıktı. Son 5-6 yıldır sektör krizden etkilenmiyor. BDDK'nın kuralları sonucu bazı şeyler daha da netleşti. Bunun yanında artık yabancı bankalar da sektöre girdi ve genişleme başladı. Çok şubeli bankacılığa geçilmesiyle de öncelikli olarak kayıplar telafi edilmeye başlandı. Son günlerde ardı ardına yapılan iş alanları ile kamu bankalarına yaklaşık 3 bin personel alınacağı belirtiliyor. Özel bankalarda da sürekli olarak alımlar söz konusu.''Delikanlı, bankaların mevcut personellerinin yüzde 10'unun genel merkezlerde eğerlendirildiğini ifade ederek, personel alımında merkezlerin İstanbul'a taşınması hazırlığının da etkili olduğunu kaydetti.

AA