kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Teşekkürler Rengim!..

SEVGİLİ Dost Rengim Gökmen'e çifte teşekkür.. Birincisi bu çok şirin konser için.. İkincisi konseri haber verdiği için.. Antalya'dayken telefonuma mesaj düştü.. "Cemal Reşit Rey, sezonu Bahar Konseriyle kapıyor. Yerin kapıda.."
Ayağımın tozuyla koştum tabii..
CRR, bu ülkenin en genç, ama en başarılı orkestralarından.. Kapanışta şef Rengim Gökmen.. Dinlemekten fazla seyrettim gençleri desem yeridir. Nasıl coşkuyla çalıyorlar..
Bernstein'in Candide Üvertürüyle başladılar.. Harikaydı.. Ardından, ilk kez dinlediğim Vasileviç Sviridov'un fıkır fıkır Kar Fırtınası geldi. Bahar Konseri adı üstünde.. Tüm konser öylesi coşturucuydu zaten..
İkinci bölümde harika bir kemancıydı Solist.. Maxim Federov.. Sibelius'un Keman Konçertosunu seslendirdi.. Hayır.. Kemanıyla oynadı.. Defalarca geri döndü alkışlarla.. İki defa bis yaptı.. Seyirci de hakkını veriyor yani..
..Ve de final.. Kübalıların salon dansı Danzon tango, habanera karşımı bir şey.. Sıkıysa coşma.. Hele de bu Danzon, Meksika pop müziği üzerine kurulmuşsa.. Arturo Marquez'in notalarına ayağa fırlayıp eşlik etmemek için kendimi zor tuttum..
İşte "Kapanış" konseri böyle olur, dostlar!..