kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kanımızın yetmemesi kanımıza dokunuyor!'

Türk Kızılayı'nın yeni kan bağışı kampanyası 'Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor' sloganıyla geçtiğimiz hafta sonu başladı. Amaç; kan bağışı miktarını 600 binden 1 milyon üniteye çıkarmak..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Kanımızın yetmemesi kanımıza dokunuyor!'
Türk Kızılayı; kaynağı sadece insan olan ve yapay olarak üretilemeyen kan ihtiyacını karşılayabilmek için kampanya başlattı. Gönüllü kan bağışını artırmayı hedefleyen kampanya; 'Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor' sloganıyla 18-60 yaş arası tüm Türkiye'yi gönüllü kan bağışı yapmaya çağırıyor.

BİR YIL SÜRECEK
Bu kampanyanın devamında; '1 Milyon İyi İnsan Aranıyor' sloganıyla toplanan kan miktarını 1 milyon üniteye çıkarmak amaçlanıyor. Kan bağışı kampanyası yıl sonuna kadar devam edecek. Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türkiye'de gönüllü kan bağışının yetersizliğine dikkat çekerek şunları söyledi:

MODERNLİK ÖLÇÜTÜDÜR
"Ülkemizde maalesef kan bağışı yeterli düzeyde değil. Oysa hasta yatak kapasitesine göre yıllık 1.5 milyon ünite kana ihtiyaç var. Geçen yıl 600 bini Türk Kızılayı'na olmak üzere toplam 1.2 milyon ünite kan bağışı yapıldı. Gelişmiş ülkelerde ise her yıl Türkiye'nin 2.5-3 katı kan bağışı yapılıyor." Amaçlarının tüm il ve büyük ilçelerde teşkilatlanmak olduğunu söyleyen Tekin Küçükali, "Pilot seçilen 10 ilde 55 devlet hastanesi ile on-line iletişim sağlandı" dedi.
Haberin fotoğrafları