kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mucize kurtuluş

Çin'i 12 Mayıs'ta vuran ve 80 bin kişinin ölümüne yol açan depremde mucizeler hâlâ sürüyor. Dün, 80 yaşındaki felçli Xiao 11 gün sonra enkazdan sağ çıkarıldı..
Çin'de 80 bin kişinin hayatına mal olan depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, bir yandan da insanları mutluluğa boğan mucizeler yaşanıyor. Çin devlet televizyonu önceki gün bu mucizelerden birini daha verdi. Haberde, Mianzhu kentinde 80 yaşındaki kısmi felçli Xiao Zhihu adlı bir erkeğin, 266 saat sonra enkaz altından canlı kurtarıldığını bildirdi. Evinin sütunları altında kalan Zhihu'nun, 11 gün boyunca eşi tarafından beslendiği için hayatta kalabildiği belirtildi.

70 BARAJ VE NEHİR TAŞABİLİR
Çin'de büyük trajedilere yol açan 8.0 büyüklüğündeki depremin artçıları da can almaya devam ediyor. Depremin merkezi Sichuan'da dünkü 6.4 büyüklüğündeki artçıda bir kişi ölürken 400 kişi yaralandı. Çin televizyonu, sarsıntının 70 bin evi de yıktığını belirtti. Sichuan'da beklenen aşırı yağışın felaketzedelere ikinci bir darbe daha vurmasından endişe ediliyor. Yağış düşerse, 5 milyon kişiye yardım ulaştırmak imkânsız hale gelecek. 70 kadar baraj ve nehrin taşma ihtimali de yetkilileri korkutuyor.