kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Terörden vazgeç 100 milyon $'ı kap

Kolombiya Savunma Bakanı en yaşlı gerilla FARC lideri Marulanda'nın öldüğünü açıkladı. Devlet Başkanı Uribe de FARC gerillalarına silah bırakma çağrısı yaptı. Teslim olanların yargılanmayacağını söyledi.....
Dünyanın en eski gerilla örgütü FARC'ın (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri) kurucusu ve lideri Manuel Marulanda öldürüldü... Örgütün 40 yıl boyunca liderliğini yapan Marulanda'nın ölüm haberini Kolombiya Savunma Bakanı Juan Manuel Santos açıkladı. Cumartesi günü Semana isimli bir dergiye konuşan Bakan, "26 Mart'ta Marulanda'nın öldüğüne ve şu anda örgütün Alfonso Cano tarafından yönetildiğine dair elimizde güçlü istihbarat var. O dönemde Marulanda'nın bulunduğu düşünülen 3 nokta bombalandı. Bu bombardımanlardan birinde Marulanda'nın öldüğünü düşünüyoruz" diye konuştu. 1928 doğumlu olduğu sanılan Marulanda'nın ölüm haberinin dünya basınına yansımasının ardından Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe bir basın açıklaması yaptı.

TEMASA GEÇILDI
Amerika'nın desteklediği Kolombiya lideri ilk kez FARC gerillalarına, silah bırakmaları karşılığında para; rehineleri teslim edenlere de dokunulmazlık verileceğini söyledi. Hükümetin örgütten ayrılanlar için 100 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığını söyleyen Uribe şimdiden bazı FARC liderlerinin kendileriyle temasa geçtiğini ve aralarında Ingrid Betancourt'un da bulunduğu rehineleri bırakmaya hazır olduklarını söylediğini belirtti. Geçen yıl FARC'ın iki önemli liderini ele geçiren Kolombiya'nın Marulanda'yı da öldürmüş olması "FARC'ın tamamen tarihe gömülmesine az kaldı" şeklinde yorumlanıyor. Akşam saatlerinde de FARC, Marulanda'nın öldüğünü doğruladı. Ancak örgüt adına yapılan açıklamada Marulanda'nın kalp krizinden öldüğü belirtildi.
Haberin fotoğrafları