kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ÇETE BAŞLARI KADIN 300 polisin katıldığı operasyonla çökertilen beş çetenin elebaşı da kadın çıktı. Kadınlardan birinin zaten hapiste olduğu öğrenildi.

'Bonservisli' çocuk çetesine operasyon

Neşet DİŞKAYA / SABAH
10 bin YTL'ye kiraladıkları çocuklara hırsızlık yaptırıp, iyi iş çıkaranları bonservisle transfer eden beş çete çökertildi..
İzmir'de ailelerinden beş ile 10 bin YTL'ye kiraladıkları çocuklara hırsızlık ve kapkaç yaptıran, liderleri kadınlandan oluşan beş suç şebekesi çökertildi. Grup ele başları olduğu ileri sürülen kadınlar dahil 25 kişi gözaltına alındı. Sultan Derince adlı kadın çete liderinin ise cezaevinde olduğu öğrenildi. Operasyonda suç işletildiği belirlenen 12 çocuk, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Zanlıların, uyuşturucuya alıştırdıkları çocukları restoran ve alışveriş merkezlerinde çalıştırdıkları bildirildi. Beş şebekenin "iyi iş çıkardığı" tabir edilen çocukları para karşılığında kendi aralarında transfer ettikleri de iddia edildi. Şebekelerin, teknik takipten kurtulmak için aralarında 300 kelimelik şifreli konuşmalarının da bulunduğu öğrenildi.