kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Soros: Hayatımızın en ciddi resesyonu ile karşı karşıyız

Yeni Haber
Ünlü hedge fon yöneticisi George Soros, "Hayatımızın en ciddi resesyonu ile karşı karşıyız" dedi.

George Soros, İngiltere'de yayınlanan The Daily Telegraph gazetesi ile yaptığı söyleşide, "Hayatımızın en ciddi resesyon ile karşı karşıyız" dedi. 77 yaşındaki Soros "Bu, zenginliklerin yok edildiği bir dönemdir. Daha az insan para kazanacak. Kaybedilen para, kazanan paradan fazla olacak" şeklinde konuştu.

ABD ve İngiltere'nin 1990 yılları başında ve 1970 yıllarında yaşananlardan çok daha büyük bir resesyonla karşı karşıya bulunduğunu savunan Soros, stagflasyon ve petrol üreten ülkelere alım gücü transferinin yanı sıra bu defa konut krizinin de olduğuna dikkat çekti.

George Soros, "Bir hedge fonu yöneticisi olarak kamu çıkarlarına hizmet ettiğimi öne sürmem. Ben para kazanmak için iş yapıyorum" dedi.

Piyasaların "ahlaksız" olduğu söylemlerine tepki gösteren Soros, mortgage krizine değinerek "Kuralları koymak otoritelerin görevidir ve bazen kimi insanlar, kuralları ihlal eder veya sub prime mortgage gibi uygunsuz faaliyetleri yürütür" biçimde konuştu.

Bunun bir "skandal" olduğunu ve mortgage sektörünü düzenlenmediği için ABD Merkez Bankası eski Başkanı Alain Greenspan'ın suçlanması gerektiğini söyleyen Soros, ancak bunun, devlet tahvilleri veya finansal araçlarda spekülasyon yapmaktan çok farklı bir şey olduğunu vurguladı.

George Soros "Piyasaların çok yararlı bir rolü var ve ahlaksız değil, ahlak dışı" ifadesini de kullandı.

(ANKA)