kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Telekom'dan askerlere özel site

Yeni Haber
Türk Telekom, sadece Türk askerlerine ve yakınlarına özel ''www.enbuyukaskerbizimasker.net'' internet sitesini kurdu.

Türk Telekom'un yazılı açıklamasında, kurumun, yakınlarıyla ve diğer askerlerle iletişim imkanı sağlayan ve ihtiyaçları olan bilgileri içeren internet sitesi ile askerlere destek olmayı amaçladığı belirtildi.

Açıklamada, Mayıs ayı itibarıyla tüm fonksiyonları ile kullanıma açılan internet sitesinin, asker ve yakınlarından büyük ilgi gördüğü ve siteye şimdiden 4 bin askerin üye olduğu, siteyi 110 binden fazla kişinin de ziyaret ettiği kaydedildi.

Sitede askerlerin vatani göreve başlamadan önce ve görevlerini sürdürürken ihtiyaç duyacağı gerekli belgeler, celp dönemleri gibi önemli bilgilere de yer verildiği ifade edilen açıklamada, sitenin askerlik hakkında sıkça sorulan sorular ve askeri terimler sözlüğü gibi bölümleri de içerdiği, sitenin Türk askerinin en geniş başvuru kaynaklarından biri haline gelmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Açıklamada, siteye üye olan askerlerin, birbirleriyle fikir paylaşımında bulunmaları, fotoğraflarını ve yazılarını yakınları ile paylaşabilmeleri için kendilerine özel bir sayfaya sahip olabildikleri, öte yandan askerlerin izinleri sırasında keyifli vakit geçirmeleri için sitede çeşitli oyunların da yer aldığı, bir Türk askerinin kışladaki bir gününü simüle eden, ilk 3 boyutlu (3D) oyun olma özelliğini taşıyan oyunun ise çok yakın bir zamanda internet sitesinde askerlerin kullanımına sunulacağı bildirildi.

Bunun yanı sıra internet sitesinde, asker yolu gözleyen yakınlara yönelik gün sayan ''hasretmatik'' ve ''şafaksayar'' gibi uygulamalar da bulunduğu belirtildi. Türk Telekom, daha önce de askerlerin yakınları ile rahatça konuşabilmesi için TT Aile Kartı hizmeti sunmuştu.

(AA)