kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Türk olarak gurur duydum"

Mehmet ÇALIŞKAN
HÜLYA KOÇYİĞİT: ŞU anda Selim ile dans ediyoruz. Öyle mutluyuz ki anlatamam. Ben Cannes'dan yeni geldim. Orada gördüğü ilgiden ve sevgiden dolayı Nuri'nin ne kadar başarılı bir yönetmen olduğunu kendi gözlerimle gördüm. Bir Türk olarak Cannes'da öylesine büyük bir gurur duydum ki. Bu gururumun kaynağı olan Nuri ile ne kadar gurur duysam azdır.

MÜJDE AR: BÜYÜK başarı. Şu anda Almanya'dayım. Cannes'da Nuri Bilge Ceylan'ın yanında olamadığım için çok üzgünüm. Keşke olabilseydim. O büyük başarının kutlanmasına ortak olmayı çok isterdim. Nuri'yi tebrik ediyorum. Bize böylesine büyük bir mutluluk yaşattığı için teşekkür ediyorum. Ve biliyorum ki Nuri Avrupa'da daha çok ödüller alacak.

YILMAZ ERDOĞAN: NURI ile gurur duyuyorum. Koltuklarım kabardı. Nuri arkadaşım olduğu için daha da gurur duyuyorum. Alkışlarımı gönderiyorum.

MAHSUN KIRMIZIGÜL: NURİ Bilge Ceylan Cannes'da ikinci kez büyük bir başarıya imza attı. Kendisinin Avrupalı sinemacılarla arası son derece iyi ve çok seviliyor. 'Üç Maymun'u Cannes'da Kenan İmirzalioğlu ile birlikte izledim. Her ikimizde filmi çok beğendik. Zaten filmin bitiminde Nuri Bilge Ceylan ayakta alkışlandı. Yılmaz Güney, Cannes'da 'Yol' ile en iyi film ödülünü almıştı.

ŞAHAN GÖKBAKAR: NURİ Bey'e aferin. Hepimizi gururlandırdı. Bu ödülle Avrupa'daki başarısını tastik etti. Daha önce 'Uzak' ile kazandığı en iyi ikinci film ödülüyle birlikte en iyi yönetmen ödülü kendisinin başarısının ne ölçüde istikrarlı olduğunu gözler önüne sermiştir.