kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
(Soldan sağa) Tahsin Özlenir, Sedef Orman, Ekrem Akyiğit, Osman Benzeş, Aslı Karadeniz, Sinan Öncel, Özlem İkiışık

Aile şirketleri draması bol bol alkış topladı

Konferansın kapanış oturumu Family Business Advisors Kurucusu Dr. Haluk Alacaklıoğlu'na ayrılmıştı. Aile şirketlerinde kurumsallaşma ve yönetim konusundaki oturumda bir drama sergilendi. İki gün önce rolleri belirlenen Osman Benzeş (APS Tekstil), Aslı Karadeniz (Boyner), Sinan Öncel (Twigy), Özlem İkiışık (Beta), Ekrem Akyiğit (Collezione), Sedef Orman (Derimod) ve Tansin Özlenir (Özlenir Tekstil), sahnede bir aile şirketi vakasını canlandırdılar. Osman Benzeş ve Aslı Karadeniz'in sahne performansları da bol bol tebrik aldı.

Abi, hatırlıyor musun misina ile vitrin yapardık
Collezıone'nın patronu Akyiğit, genç yaşta vitrin yaparak başladığı serüveni, bir markayı yaratıp büyüterek sürdürüyor. Mustafa Taviloğlu, Abdullah Kiğılı, Yalçın Ayaydın'ın olduğu bir akşam sohbetinde Akyiğit, Kiğılı'ya dönüp eski günleri hatırlatarak sordu: "Abi hatırlıyor musun misinayla vitrin yaptığımızı? Sen sonra bana sandviç ısmarlayıp, 'bir tane de kendine al' demiştinO sandviçin tadını hiç unutamıyorum" Bugün Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı olan Akyiğit, bir zamanlar sektörün eskilerinden hemen herkesin vitrinini yapmış. Şimdi hepsi, "Bu, bir başarı hikâyesi, kitabını yaz" diyor.

Yılmaz Esmer'in anketi güven tartışması yarattı
Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim üyesi Yılmaz Esmer, Türkiye Değerler Araştırma sonuçlarını açıkladı. "Yıllardır değişimden söz ediyoruz ama Türk halkının 1990 ile 2007 arasında mutluluk seviyesi değişmedi" diyen Esmer'in, "Tüketici satıcıya, kiracı ev sahibine, hasta doktora güvenmiyor, bütün bunlar iş hayatında işlem maliyetlerini artırıyor" sözleri perakendecileri iki gün boyunca meşgul etti. Özellikle Hüseyin Özdilek, "Bu araştırma yanlış" diye itiraz ederken Esmer, "Araştırmaya da güvenmiyorsunuz, demek ki biz de doğru söylemişiz" diye takıldı.

Osman Benzeş'ten Roman havası
Gala gecesinde Demet Tuncer ve Orkestrası konuklara eğlenceli anlar yaşattı. Gecede APS Giyim'in sahibi Osman Benzeş ile Demet Tuncer'in dansı geceye damgasını vurdu.