kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenlerin cinselliğe ilgi duyması normal

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
22.05.2008
Cinsellik yemek, içmek gibi doğal bir olgudur ve ergenlerin de cinselliğe ilgi duyması çok normaldir. Anne ve baba olarak onların sorularına yanıt vermeli, seks hakkında doğru bilgi vermelisiniz..
13 yaşındaki kızımı erkek arkadaşıyla yarı çıplak yakaladım. Ne yapacağımı bilemedim ama kızdım. Kızım şu sıralar benimle konuşmuyor. Bu yaşlarda cinsel deneyimler yaşamasını doğru bulmuyorum. Ne yapmalıyım? R.M/İzmit

Ergenlik dönemi karşı cinse dair cinsel duygu ve dürtülerin yoğun olarak yaşandığı bir dönemdir. Hem erkekler hem de kızlar cinselliği merak ederler ve kendi aralarında bu konuda konuşurlar.

Sorularını cevaplayın
Cinsellik yemek, içmek kadar doğal bir olgudur ve öncelikle sizin bir ebeveyn olarak bu gerçekleri kabul etmeniz gereklidir. Kızınıza kızmak yerine, onunla açık ve samimi bir şekilde bu konuyu konuşabilirsiniz. Kızınızın ve erkek arkadaşının cinselliği merak etmesinin çok doğal olduğunu ancak bunu doğru yer ve zamanda yaşayabileceğini anlatabilirsiniz. Yaptıklarının sorumluluğunu alabilecek yaşa geldiğinde, yine kendi isteği ve kararıyla cinsel yaşamını başlatabileceğini söyleyebilirsiniz. Gençlerin cinsellikle ilgili sorularını cevapsız bırakmak çözüm değildir. Eğer siz onlara gerekli bilgiyi vermezseniz, akranlarından bir takım bilgiler edinirler ve bu bilgilerin ne kadar sağlıklı olduğu da şüphelidir. İşin içinden çıkamadığınızı düşündüğünüzde bir uzmandan yardım alabilirsiniz.